Samsun'da özel bir eğitim kurumunda, yeni eğitim-öğretim yılının ikinci gününde yaşanan üzücü bir olay, akran zorbalığı tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.
9. sınıf öğrencisi Y.E.A.'nın iki sınıf arkadaşının uyguladığı fiziksel müdahale sonucunda ayağının kırıldığı öne sürülürken, aile ve okul yönetimi arasında olayın niteliği konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.
Mağdur öğrencinin ailesi, olayın açıkça bir zorbalık olduğunu savunarak yasal yollara başvururken, okul yönetimi ise bu durumu 'talihsiz bir şakalaşma' olarak değerlendiriyor.
Tarafların karşılıklı iddiaları, konuyu adli makamlara taşıdı.

AYAĞINA PLATİN TAKILDI
Olayın, teneffüs sırasında sınıfta gerçekleştiği belirtiliyor.
Mağdur öğrenci Y.E.A., yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
"Kitap dağıtımında kullanılan poşetleri alarak arkamdan bana yaklaştılar ve başıma geçirmeye çalıştılar.
Kendimi korumak için tepki gösterince ayağımı sıkıştırıp dengemi kaybetmeme neden oldular.
Yere düştüğüm an ayağımın kırıldığını hissettim."
Olayın hemen ardından hastaneye kaldırılan Y.E.A.'nın diz ve bilek arasında iki ayrı kırık oluştuğu tespit edildi.
Genç öğrenci, ayağına platin takılarak ameliyat edildi ve 17 dikiş atıldı.
Kendisine bir ay süreyle iş göremezlik raporu verilen öğrenci, olaya karışan arkadaşlarının eğitime devam etmesi ve okuldan talep ettiği uzaktan eğitim imkanının reddedilmesi karşısında hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti.

AİLEDEN ADALET ÇAĞRISI
Oğlunun maruz kaldığı şiddetin başka çocukların başına gelmemesi için konuyu mahkemeye taşıdıklarını belirten anne Merve A., şunları söyledi:
"Daha iyi bir gelecek için gönderdiğimiz özel okulda, evladımızın bu acı olayı yaşaması bizi derinden üzdü.
Hem olaya karışan öğrenciler hem de okul yönetimi hakkında hukuki süreç başlattık."
Anne, çocuğunun iyileşme sürecinin uzun süreceğini, takılan platinden dolayı iki yıl sonra yeniden bir operasyon geçireceğini vurguladı.
Sınıfta kamera bulunmamasının ve diğer öğrencilerin farklı ifadeler vermesinin süreci zorlaştırdığını belirten anne, "Biz mağdur olduk ve tek isteğimiz adaletin yerini bulması" şeklinde konuştu.

OKUL YÖNETİMİ: İSTENMEYEN BİR ŞAKALAŞMA OLMUŞ
Okulun kurucusu ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve olayın üç öğrenci arasında yaşanan, istenmeyen bir şaka sonucu meydana geldiğini savundu.
Okul yetkilisi, şu ifadeleri kullandı:
"Yaşanan bu üzücü olay, bazı platformlarda gerçeğe aykırı bir şekilde sunulmaktadır.
Olay anına tanıklık eden diğer öğrencilerin ve nöbetçi öğretmenin beyanları, ortada bir zorbalık olmadığını net bir şekilde ortaya koymaktadır."
Okul yönetimi, olaya karışan diğer iki öğrenci hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Yönetmeliği kapsamında işlem yapıldığını ve birer gün uzaklaştırma cezası verildiğini duyurdu.
İddiaları yayanlar hakkında da yasal süreç başlatacaklarını belirttiler.

