Okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitiyor? MEB açıkladı | 2018-2019

Okullar ne zaman açılacak, yaz tatili ne zaman bitiyor? MEB açıkladı | 2018-2019

Yaz tatili bitiyor... 2018-2019 okulların ne zaman açılacağı öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Peki okulların açılacağı tarih netleşti mi? Yaz tatili ne zaman bitiyor? Bu soruların cevabı, milyonlarca aileyi yakından ilgilendiriyor. MEB çalışma takvimine göre, okulların açılış tarihine kaç gün kaldığını haberimizden takip edebilirsiniz.

"Yaz tatili ne zaman bitecek? Okullar ne zaman açılacak? Okulların açılış tarihi belli oldu mu?" Bunun gibi soruların cevabı şu sıralar milyonlarca öğrenci ve anne baba tarafından merak ediliyor. Çünkü yaz tatilinin bitmesine çok az bir zaman kaldı ve aileler okulların açılış tarihine göre program yapmak istiyor. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesiyle de planlama daha da önem kazandı. Aileler, Kurban Bayramı tatilinden sonra okullar açılacağı için tatil programlarını düzenliyor. Peki 2018-2019 eğitim öğretim döneminde okullar ne zaman açılacak ya da yaz tatili hangi tarihte bitecek. Millil Eğitim Bakanlığının 2018-209 çalışma takvimini belirlemesiyle bu soruların cevabı da netleşti. 

2018- 2019 MEB ÇALIŞMA TAKVİMİ VE OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ

Millî Eğitim Bakanlığı her yıl çalışma takvimi yayınlayarak okulların açılış ve kapanış tarihi ile ara dönem tatillerinin tarihlerini ilan ediyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılı için de okulların açılış tarihi belirlendi. Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak, 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2018-2019 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Genelgede, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacağının, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelge ile belirlendiği hatırlatıldı.

BİRİNCİ DÖNEM 18 OCAK'TA SONA ERECEK

Buna göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde uyum eğitimi yapılacak.

Öte yandan 2018-2019 okulların açılış tarihine sayılı günler kala MEB'den kritik bir adım geldi. Bakanlık burslarla ilgili aldığı kararla öğrencileri sevindirdi. MEB, ihtiyaç sahibi öğrencilere 3 ayda bir yaptığı burs ödemesi ve paralı yatılı okullarla ilgili düzenlemeler yapacak. Buna göre; MEB, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde burs alan 259 bin 465 öğrenciye 3 aylık ödenen burs aylık olarak ödenecek. Paralı yatılı yerine, parasız yatılı imkanı sunulacak.

MEB, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesinde burs alan 259 bin 465 öğrenciyle ilgili ödeme sistemini değiştiriyor. Ödemeler, 3 ayda bir yerine ayda bir yapılacak.

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre; MEB'e bağlı kurumlarda öğretim gören 259 bin 465 öğrenciye 2018 yılı 1. dönem bursu olarak 648 TL verildi. Yeni sistemde öğrenci bursları, Vakıfbank üzerinden, Vakıfbank'ın bulunmadığı yerlerde PTT Bank şubelerinden "MEB Sosyal Destek Kartları"yla ödenecek. Burslar, öğrencilerin banka hesaplarına doğrudan yatırılacak. Burs ödemeleri 3 ayda bir yerine ayda bir yapılacak. Daha önce burs dağıtımı 919 ilçe saymanlığı üzerinden il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri kanalıyla gerçekleştiriliyordu. Bu durum okul, ilçe, il milli eğitim müdürlükleri ve saymanlıklarda yaşanan yazışma ve bürokrasi nedeniyle zaman kaybına ve işlem maliyetine neden oluyordu. Öğrencilerin burslarını aldığı bankalar, muhtelif adlarla öğrenci burslarından ücret kesiyordu.

MEB yetkilileri, zorunlu eğitim ile paralı yatılı okul uygulamasının çeliştiğini belirterek, önümüzdeki dönemde paralı yatılı yurt uygulamasının tümüyle kaldırılacağını ve parasız yatılı eğitim imkanı sunulacağını kaydetti.

Yaz tatili bitiyor... Okulların ne zaman açılacağı öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyor. Peki okulların açılacağı tarih ne zaman? Açılış tarihine kaç gün kaldı? Bu soruların cevabı, milyonlarca aileyi yakından ilgilendiriyor. MEB'in takvimine göre okulların açılış tarihine kaç gün kaldığını haberimizden takip edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN