Oltasını alan denize koşsun! Bu balığı avlayana devlet tane başı para veriyor: Karar Resmi Gazeteyle duyuruldu

Oltasını alan denize koşsun! Bu balığı avlayana devlet tane başı para veriyor: Karar Resmi Gazeteyle duyuruldu

Denizlerin istilacı türü olan bu balığı avlayana devlet tane başı para veriyor. Yeni karar Resmi Gazetede yayımlanarak duyuruldu. İşte, alınan yeni kararın detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda, Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkındaki Karar’a göre balon balığı avlayan balıkçılara tane başına 25 TL, diğer türlerini avlayanlara ise 10 TL destek ödemesi yapılacak.

125.000 ADETE KADAR AVLANABİLECEK

Lagocephalus Sceleratus türü olan balon balığının 150.000 adete kadar avına izin verilirken, diğer türler içinse bu izin 125.000 adet olarak belirlendi. Önceden bu miktar 12,5 lira ve 2.5 TL’ydi.

balon-baligi-1.jpg

Alınan yeni karar 2024, 2025 ve 2026 yıllarında geçerli olacak. Destek ödemelerindeki finansman, Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak.

14 MİLYON TÜRÜN EKOSİSTEME GİRİŞİ ENGELLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca balon balığı ile mücadeleye yönelik 2020’den bu yana uygulanan teşvik uygulaması ile 4 yıllık sürede ortalama 185.000 balon balığı teslim alındı. Bu kapsamda 14 milyon türün ekosisteme girişi engellenmiş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN