On binlerce sendikalı bugün iş bıraktı: Öğretmenlere polis müdahalesi

Eğitim sendikalarına üye on binlerce öğretmen Çemberlitaş'ta biraraya gelerek, ‘Öğretmenlik Meslek Yasası’ ve kariyer sınavlarının iptal edilmesine yönelik iş bırakma eylemi yaptı. Öğretmenler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyerek burada bir basın açıklaması yapmak istedi. Polisin müdahale ettiği çok sayıda öğretmen darbedildi.

Kariyer Basamakları Sınavı ve Öğretmenlik Meslek Yasası’na tepki gösteren 14 eğitim sendikasına üye on binlerce öğretmen eylem düzenledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) geçtiğimiz şubat ayında kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı öğretmenler aylardır okullarda ve alanlarda kanunun iptal edilerek yeniden düzenlenmesine dönük talepte bulunuyor. Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim Hak-Sen, Eksen Eğitim-Sen, İdeal Eğitim-Sen, Eğitim Söz-Sen, Eğitimde Birlik Sen, Eşit Haklar Sendikası ortak karar alarak kariyer basamak sınavlarının iptali ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi için bugün Türkiye genelinde iş bıraktı.

POLİS YÜRÜMELERİNE İZİN VERMEDİ

İstanbul Çemberlitaş'ta bir araya gelen sendikalar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyerek burada bir basın açıklaması yapmak istedi. Polis, öğretmenlerin yürümesine izin vermedi.

Eğitimciler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürümesine izin verilmemesi üzerine Çemberlitaş Meydanı önünde oturma eylemi başlattı. Polis, öğretmenlere müdahale etti, eylemdeki davul ve zurnacıyı gözaltına aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN