Osman Kavala'dan Bahçeli'nin 'Sorosçudur, casustur" sözlerine yanıt: Düşman algısını besleyen söylemler...

Osman Kavala'dan Bahçeli'nin 'Sorosçudur, casustur" sözlerine yanıt: Düşman algısını besleyen söylemler...

MHP lideri Bahçeli, Gezi Davası tutuklusu iş insanı Osman Kavala hakkında "Sorosçudur, casustur, suçludur ve cezasını çekecektir" ifadelerini kullanmıştı. Kavala, Bahçeli'ye yanıt vererek "Bunlar, yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran, düşman algısını besleyen söylemlerdir" şeklinde açıklama yaptı.

CHP'nin olağan kurultayında genel başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel, yaptığı konuşmasında Can Atalay, Tolga Şardan, Osman Kavala, Selçuk Mızraklı ve Selahattin Demirtaş'a selam göndermişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında Özel'in konuşmalarını hedef almıştı.

Bahçeli, "CHP ve yönetimine diyorum ki; Selahattin Demirtaş teröristtir, bölücüdür. Osman Kavala Sorosçudur, casustur ve cezasını çekecektir" ifadelerini kaydetmişti.

Bir açıklama yayımlayarak Bahçeli'ye yanıt veren Gezi Davası tutuklusu iş insanı Osman Kavala, "Bunlar, yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran, düşman algısını besleyen söylemlerdir" dedi.

'DÜŞMAN ALGISINI BESLEYEN SÖYLEMLER'

Kavala’nın açıklamasının tamamı şöyle:

MHP Genel Başkanı, benim “Sorosçu ve casus” olduğumu söylemiş. George Soros’la Açık Toplum Vakfı’nın diğer yönetim kurulu üyelerininkinden farklı bir ilişkim olmadığını daha önce çeşitli vesilelerle anlatmıştım. Casusluk suçlamasının ilk Gezi davasının beraatle sonuçlanmasının ardından beni hapiste tutmak için yaratılmış olduğu biliniyor. Alenen yasalarımıza aykırı bir şekilde kurgulanmış olan bu çirkin suçlama çürütüldü ve düşürüldü. Hukuksuzlukla malul iddiaların siyaseten kullanılması, en başta demokrasi kültürümüze zarar verir. Bunlar, yargıda düşman hukuku uygulamalarını meşrulaştıran, düşman algısını besleyen söylemlerdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN