ÖSYM'den beklenen haber! YKS sınavına girenler için ek tercih zamanı başladı

ÖSYM'den beklenen haber! YKS sınavına girenler için ek tercih zamanı başladı

YKS ek yerleştirme tercihlerini bekleyenlere açıklama ÖSYM'den geldi. 2023-2024 eğitim öğretim yılı kapsamında gerçekleştirilecek olan YKS ek yerleştirme tercihleri başladı. O tarihe kadar tüm öğrencilerin işlemlerini tamamlaması gerekiyor. İşte ÖSYM açıklamaları…

2023 YKS tercih sonuçlarının belli olması ile birlikte binlerce öğrenci ek yerleştirme tercihlerini bekliyordu. Merakla beklenen tercih süreci geldi çattı. Öğrenciler T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte ek yerleştirme tercihlerini yapabilecek. Süreç işleyişi hakkında açıklamalar ÖSYM'den geldi. İşte ÖSYM açıklamaları…

EK YERLEŞTİRME SÜRECİ BAŞLADI


ÖSYM, "2023 Ek Yerleştirme Kılavuzu" ile boş kontenjanları tek tek paylaştı. YKS sınavına katılan ve ek yerleştirme bekleyen öğrencilere yazılı açıklamada bulunan ÖSYM, "2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır" açıklamalarında bulundu.

osym-personel.jpg


Yeni dönem için ek yerleştirme sürecini bekleyen binlerce öğrenci 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlayabilecek. T.C kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile birlikte sisteme giriş yapan adaylar bireysel olarak başvuru işlemlerini gerçekleştirecek.

BAŞVURU TARİHİNİ KAÇIRMAYIN

2023 - 2024 eğitim öğretim yılı yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri için açıklamalarda bulunan ÖSYM, işlemlerin kurum bünyesinde yapılacağını aktardı.
Adaylar başvuru işlemlerini 12 Eylül-17 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme girdikten sonra ÖSYM adresi üzerinden işlemlerini tamamlayabilecek. Bunun yanı sıra öğrenciler ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak tercih işlemlerini yapabilecek. 12 Eylül 2023 saat 14.00'te başlayacak olan başvurular 17 Eylül 2023 saat 23.59'da sona erecek.

universite-tercih.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN