Otomobil sürücülerini üzen gelişme! MTV ödemeleri iki katına yükseldi: Araç sahipleri isyan edecek...

Otomobil sürücülerini üzen gelişme! MTV ödemeleri iki katına yükseldi: Araç sahipleri isyan edecek...

Otomobil sahiplerine isyan ettirecek gelişme kısa bir süre önce duyuruldu. Alınan karar ile birlikte otomobillerde 2023 yılı sonuna kadar bir kereye mahsus olmak üzere tescil edilmiş olan otomobiller ve trafiğe kayıtlı araçlar için ek Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) ödemesi yapılacak. Peki ödemeler nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar...

EK MTV ÖDEMESİ GELDİ

Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) kapsamında yeni kararlar alındı. Yaşanan gelişmeler ile birlikte trafiğe kayıtlı olan araçlar ve tescil edilecek olan araçlarda MTV iki katına kadar yükseltildi. NTV tarafından paylaşılan habere göre AKP tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması ve ara zamların belirlenmesi ardından ek vergi açıklamaları geldi.

En düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükselmesiyle birlikte torba kanunundan çıkan ek vergi araç sahiplerinin dikkatini çekti. Paylaşılan teklif ile birlikte ek MTV'nin gelmesiyle iki taksitle ödeme imkanı sunulacak.

İlk taksit yasanın yürürlüğe girmesinin ardından gelen ay içerisinde yatırılacak. Ek MTV taksitti ise kasım ayı ile birlikte ödenmesi bekleniyor. 2023 yılında en düşük MTV tutarı 219 TL, en yüksek MTV tutarı ise 101 bin 152 TL olarak biliniyor.

52p455-x.jpg

MTV NEREDEN ÖDENİZ?

MTV'lerin 2 kere alınmasının üzerine araştırmalar başladı. MTV ödemelerinin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. İnteraktif Vergi Dairesi'nin ivd.gib.gov.tr web sitesi üzerinden ya da Dijital Ödeme Noktasındaki "Hızlı Ödeme" bölümünden MTV Ödeme alanına şifresiz bir şekilde; plaka, T.C kimlik numarası ve "Tescil Tarihi" veya "Sahiplik Belge Tarihi" bilgilerini girerek MTV borcunuzu görüntüleyebilir ya da ödeyebilirsiniz.

ls1gtb-x.jpg

MTV ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni ödemek için yapmanız gereken işlemler şu şekilde;

İnteraktif Vergi Dairesinden ya da mobil uygulamayı cep telefonunuza yükleyerek, saat 02.00 - 23.45 arasında anlaşmalı bankaların banka kartı, kredi kartı, banka hesabına havale yöntemi ile, yabancı ülkelerde faaliyet gösteren banka kartları ile,

Vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla,

Vergi dairesi vezneleri aracılığıyla,

PTT şubelerine yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN