Oy kullanıp ‘herkes sandığa’ çağrısı yaptı: Bir oy ülkenin kaderini değiştirir

Oy kullanıp ‘herkes sandığa’ çağrısı yaptı: Bir oy ülkenin kaderini değiştirir

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Bakırköy’de bulunan Metin Kölük İlkokulu’nda oyunu kullandı. Buldan oy kullandıktan sonra seçmene çağrıda bulunarak “Bu saatten itibaren oyunu kullanmayan, sandığa gelmeyen ‘ben oyumu kullanmayacağım bir taneden bir şey çıkmaz’ diyen herkese sesleniyorum; bir oy çok şeyi değiştirir. Bir oy ülkenin kaderini değiştirir. Bir oy toplumun kaderini değiştirir” dedi.

Türkiye cumhurbaşkanını seçmek için sabah 8.00 itibariyle sandıklara gidiyor. İkinci turda siyasi parti liderleri de oylarını kullandı. Son olarak İstanbul Bakırköy’de oyunu kullanan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçmene ‘Herkes oyunu kullansın’ çağrısı yaptı.

‘BİR OY ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRİR’

Oy verme işlemi ardından okul önünde kısa bir açıklama yapan Buldan, “Umuyorum ve diliyorum ki bugün alınacak olan sonuç Türkiye’nin demokratikleşmesine, Türkiye’nin barışa, refahına ve huzuruna vesile olur. Türkiye halkları, toplumu rahat bir nefes alabilmek için büyük bir çaba sarf etti. Bugün önemli bir gün. Belki de tarihi bir gün ve bu tarihi günde kaderimizin değişebileceğine olan umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik. Bugün de aynı umudu taşıyoruz. Bu umudun çok yüksek olduğunu da ifade etmek isterim. Bu saatten itibaren oyunu kullanmayan, sandığa gelmeyen ‘ben oyumu kullanmayacağım bir taneden bir şey çıkmaz’ diyen herkese sesleniyorum; bir oy çok şeyi değiştirir. Bir oy ülkenin kaderini değiştirir. Bir oy toplumun kaderini değiştirir. Oy yüzden herkes oyunu kullansın lütfen. Bu akşam alacağımız sonuç mutlaka bu ülkenin kaderinin değişmesine vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN