Özel okullarda tehlikeli selamlar

Özel okullarda tehlikeli selamlar

İstanbul'da iki özel okul arasında yapılan futbol müsabakasındaki 'Nazi' selamı tartışmasının hemen ardından benzer bir olay daha yaşandı. Hisar Okulları'nda bir grup öğrencinin Musevi bir öğrenciye karşı Nazi marşı söylediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan okul, bunun kabul edilmeyecek bir şakalaşma olduğunu ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde 'Üsküdar Amerikan Lisesi' ile 'Ulus Özel Musevi Lisesi' futbol takımlarının karşı karşıya geldiği futbol mücadelesi sırasında Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncularının gol sevinci yaşarken toplu 'Nazi selamı' verdiği sosyal medyada gündem oldu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olay hakkında soruşturma başlatırken, Türk Yahudi Toplumu'ndan durumun kınandığı bir açıklama yayımlandı.

Türk Yahudi Toplumu, yapılan hareketin 'kabul edilemez' olduğu vurgulanan açıklamada, "Gençliğimizin tarihi olaylar hakkında eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir" denildi. Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'önderliğinde' tüm eğitim kurumları ve veliler, "gereken tedbirleri ivedilikle almaya" davet edildi.

HİSAR OKULLARI'NDA DA BENZER VAKA

Yaşanan vahim olayın sıcaklığı sona ermeden bu kez de 10 Haber'de yer alan habere göre, Hisar Okulları’nda da ırkçılık olayı yaşandığı iddia edildi. Hisar Okulları’nda bir grup öğrencinin Musevi bir öğrenciye karşı Nazi marşı söylediği ve Nazi selamı verdiği iddia edildi.

İddiaların ardından okul yönetimi tarafından açıklamada, olayın kabul edilemez olduğunu belirtildi. Okul yönetimi, iddia edildiği gibi Nazi selamı verilmediği ve Nazi marşının ezbere okunmadığı söylerken “Öncelikle Hisar Okulları isminin tarihin ayıbı olan bu konu çerçevesinde yer almış olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

OKUL YÖNETİMİNİN AÇIKLAMASI

Hisar Okulları’nın yaşananlar için özür dilediği açıklamasında son olarak, olayın meydana geldiği 16 Mart’ta olayda taraf olan öğrencilerle görüştükleri belirtilerek, “Haberde hedef olarak gösterilen öğrencimizin de teyit ettiği gibi kendisine yönelik, okul yönetimimiz ve okul topluluğumuz tarafından kabul edilmeyecek bir şakalaşma gerçekleşmiştir. Nazi Marşı okunması, çalınması veya Nazi selamı verilmesi gibi bir davranış kesinlikle söz konusu değildir. Konuyla ilgili olarak soruşturma süreci ivedilikle başlatılmış olup en ciddi şekilde takip edilmektedir" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN