Özel: Yargıya verdikleri talimatlarla büyük bir saldırı altındayız

Özel: Yargıya verdikleri talimatlarla büyük bir saldırı altındayız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeniden seçildiği kurultayın ardından süreci değerlendirdi. Parti ve delegelere yönelik baskılara dikkat çekerek, “Kullandıkları kamu gücüyle, maalesef tarafsız ve bağımsız olması gereken yargıya verdikleri talimatlarla büyük bir saldırı altındayız” dedi. Özel, delegelerin tutumunu, “Delegelerimiz dosta, düşmana CHP’nin nasıl bir parti, kendilerinin de nasıl namuslu insanlar olduğunu gösterdi” sözleriyle ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21. Olağanüstü Kurultay’da yeniden genel başkan seçilmesinin ardından sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurultayın ardından konuşan Özel, partiye dönük saldırılara rağmen delegelerin duruşunun net olduğunu vurguladı.

“Normal yollarla bizimle hizmette yarışmak, siyasette yarışmak yerine partiye asimetrik bir saldırı var” diyen Özel, bu saldırının kamu gücü ve yargı eliyle yürütüldüğünü belirtti. “Kullandıkları kamu gücüyle, maalesef tarafsız ve bağımsız olması gereken yargıya verdikleri talimatlarla büyük bir saldırı altındayız” ifadelerini kullandı.

CHP delegelerine ve kurumsal yapısına yönelik saldırıların, 31 Mart seçimlerinde halkın değişim yönündeki kararıyla bağlantılı olduğunu söyleyen Özel, “Bu değişimin ilk adımı yerel seçimlerde atıldı” dedi. “Milletin iktidarı değiştirmeye ve CHP’yi göreve getirmeye hazırlandığını” kaydetti.

Özel, kurultaya ilişkin olarak, “Buna karşılık biz meydan okuduk ve dedik ki 'Aynı delegeler gelsin bakalım, bir daha oy versinler.' Gösterilen güvene yürekten teşekkür ediyorum” dedi. Delegelerin kararlılıkla partiyi ve ilkelerini savunduğunu vurguladı.

“Delegelerimiz dosta, düşmana CHP’nin nasıl bir parti, kendilerinin de nasıl namuslu, dürüst, çalışkan insanlar olduğunu gösterdi” diyen Özel, parti yönetiminin de büyük oranda korunduğunu belirtti. “Çok az da olsa değişikliklerle birlikte önerdiğimiz liste olduğu gibi kabul edildi. Bu güven için de delegelerimize teşekkür ediyorum, seçilen bütün arkadaşlarımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN