Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında yaptığı açıklamaların ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaparak, Özel hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ve kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlarından re’sen soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Özgür Özel belgeleriyle açıkladı: Akın Gürlek Eti’nin Lüksemburg’daki şirketinden maaş aldı
Özel, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak kendisine yönelik başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. Paylaşımında, "Sayın Erdoğan size sesleniyorum: Millet sizden, devlete ve millete düşmanlık eden Çağlayan’daki bu çeteye karşı gerekeni yapmanızı bekliyor" ifadelerini kullanan Özel, iktidara seslenerek "Çok daha geç olmadan bu yoldan dönün" dedi.
Başsavcılıktan Özgür Özel’in iddialarına cevap: Soruşturma başlatıldı
Özel'in paylaşımı şu şekilde:,
Akın Gürlek, kanuna aykırı olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atandıktan sonra Kasım 2024’ten, Ağustos 2025’e kadar yurt dışındaki kamu şirketinde yönetim kurulu üyeliği yapıp, 9 ay boyunca maaş almıştır.
Bu skandala karşı hukuk devletinde yapılması gereken, derhal soruşturma açmak bu suçu işleyen kişiyi görevden almaktır.
Ama hala; ailelerle, babalarla, evlatlarla uğraşan Çağlayan’daki çete hesap vermek yerine bize soruşturma açıyor.
Elinizden geleni ardınıza koymayın!
Sayın Erdoğan size sesleniyorum:
Millet sizden, devlete ve millete düşmanlık eden Çağlayan’daki bu çeteye karşı gerekeni yapmanızı bekliyor.
Bu çete size dosya sağlam dedi ama yapamadılar, beceremediler.
Milletin %70’i Ekrem Başkana atılan iftiralara inanmıyor. Bu ülke kavgadan kutuplaşmadan bıktı. Millet barış istiyor, huzur istiyor.
Çok daha geç olmadan bu yoldan dönün. Bu ülkeye uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak tarihte yer almak varken, bu şekilde tarihe geçmeyin.
Hayvanlara hakaret olmasın diye bir daha söylemiyorum: Çerinize çöpünüze sahip çıkın. Bunlardan size de ülkeye de fayda gelmez!
Akın Gürlek, kanuna aykırı olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atandıktan sonra Kasım 2024’ten, Ağustos 2025’e kadar yurt dışındaki kamu şirketinde yönetim kurulu üyeliği yapıp, 9 ay boyunca maaş almıştır.
— Özgür Özel (@eczozgurozel) November 5, 2025
Bu skandala karşı hukuk devletinde yapılması gereken, derhal…
