Özel'den tutuklu gazeteci İsmail Arı'ya ziyaret

Özel'den tutuklu gazeteci İsmail Arı'ya ziyaret

YENİ Parti lideri Özel, Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci İsmail Arı'yı ziyaret etti. Görüşmenin ardından Arı'nın sağlık durumunun iyi, moralinin yüksek olduğunu belirten Özel, gazetecinin 19 Kasım'daki duruşması için dayanışma çağrısında bulundu. Arı'nın tutukluluğunu eleştiren Özel, “Eğer bu tutukluluk normal görülüyorsa Türkiye’deki tüm hukuk fakültelerinin ve iletişim fakültelerinin kapatılması lazım. O düzeyde bir adaletsizlikle karşı karşıyayız” dedi.

Sincan Cezaevi'nde 16 gündür tutuklu bulunan BirGün muhabiri İsmail Arı'yı ziyaret eden YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, görüşmenin ardından gazeteye açıklamalarda bulundu. Arı'nın gazetecilik faaliyetleri nedeniyle cezaevinde olduğunu savunan Özel, tutukluluk kararına tepki gösterirken 19 Kasım'da yapılacak duruşmaya gazetecilerin ve kamuoyunun katılmasını istedi.

“GAZETECİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM”

İsmail Arı'yı daha önceki tutukluluğu sırasında da ziyaret ettiğini hatırlatan Özel, gazetecinin yeniden cezaevinde bulunmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Özel, Arı'nın son durumuna ilişkin, “Şimdi ne yazık ki bir kez daha cezaevinde ziyaret ettim. Sağlık durumu iyi, morali yüksek” ifadelerini kullandı.

Görüşmede Arı'nın mesleğini sürdürme konusundaki kararlılığını vurguladığını aktaran Özel, gazetecinin kendisine “Gazetecilik yaptığım için buradayım. Gazetecilik yapmaya devam edeceğim” dediğini belirtti.

Özel, Arı'nın 19 Kasım'da hâkim karşısına çıkacağını hatırlatarak, “19 Kasım’daki duruşmasına tüm meslektaşlarını ve tüm dostlarını bekliyor” sözleriyle destek çağrısı yaptı.

RTÜK BAŞKANI'NIN ŞİKÂYETİNE TEPKİ

Arı'nın, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in şikâyeti üzerine tutuklandığını belirten Özel, gazetecinin haber sürecinde Şahin'e yanıt hakkı tanımak istediğini söyledi.

Tutuklama kararını eleştiren Özel, “Arı, Şahin’e cevap hakkını kullandırmak istemiştir. Eğer bu tutukluluk normal görülüyorsa Türkiye’deki tüm hukuk fakültelerinin ve iletişim fakültelerinin kapatılması lazım. O düzeyde bir adaletsizlikle karşı karşıyayız” dedi.

"TUHAF TUTUKLULUKLAR ÜLKESİ"

Özel, cezaevi ziyaretinde yalnızca Arı'nın dosyasının değil, başka gazetecilerin karşı karşıya kaldığı yargı süreçlerinin de konuşulduğunu aktardı.

Kamuoyuna açık bir fotoğrafı yayımladığı gerekçesiyle tutuklandığını belirttiği Mustafa Balcı ile yapmadığı bir haber nedeniyle tutuklandığını savunduğu Murat Ağırel'in durumunu değerlendirdiklerini ifade eden Özel, Şaban Sevinç, İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ ve Tuğba Tekerek'in de aralarında bulunduğu gazetecilerin yaşadıkları hukuki süreçlerin görüşmede ele alındığını söyledi.

Gazetecilere yönelik tutuklama kararlarının Türkiye'deki basın özgürlüğü ve hukuk tartışmalarının bir parçası olduğunu savunan Özel, Arı ile görüşmesini “Tuhaf tutukluluklar ülkesi gibi bir çalışmanın yapılabileceği üzerine sohbet ettik” sözleriyle anlattı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN