Özgür Özel ilk kez açıkladı: Üniversitede başörtüsü yasağına karşı ilk eylemi başlatan bendim

CHP lideri Özgür Özel, üniversite yıllarında başörtüsü yasağına karşı çıkma hikayesini anlattı. Özel, "Yasağın uygulamaya konulduğu dönemde Ege Üniversitesi'nde karşı eylemi başlatan benim" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, üniversite yıllarında başörtüsü yasağına karşı çıktığı dönemlere dair anılarını paylaştı. 4 Nisan tarihinde Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına katılan Özel, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde başörtüsü yasağına karşı ilk eylemi kendisinin başlattığını belirtti.

'DEVLETLE MİLLET YARIŞIRSA, MİLLET KAZANIR'

Özel, programda yaptığı açıklamada, "Birçok doğruyu birlikte yapıp bazı yanlışlardan uzak durarak başarıya ulaştık. En önemli gerçek şu ki; devletle millet yarışırsa, millet kazanır. CHP olarak devleti kurmuş olmanın gururunu yaşıyoruz. Ancak, kurucu irade refleksi bazen CHP'yi devletin tarafında olmaya itiyor. Oysa milletin karşısına geçildiğinde milletin yanında olmak gerekiyor" dedi.

'ARKADAŞLARIM GİREMİYORSA BEN DE GİRMİYORUM'

Eczacılık Fakültesi'ndeki başörtüsü yasağına ilişkin anılarını paylaşan Özel, "Ben Ege Üniversitesi Eczacılık’tayken türban yasağı geldi, arkadaşlarımızı laboratuvara sokmamaya kalktılar. Bu yasağa karşı Eczacılık Fakültesi’nde eylemi başlatan benim. ‘Siz türban yasağı uygulayamazsınız, arkadaşlarımız derse girmiyorsa ben de girmiyorum’ dedim. Sınıfın en başarılı öğrencilerinden biriydim, dört yılda bitiren dört kişiden biriydim. Biz hep beraber çıktık laboratuvardan," diyerek o günleri anımsattı. Özel, başörtüsü takan arkadaşlarının eğitim haklarının engellenmesine sessiz kalmadığını ve bu yüzden eylem başlattığını ifade etti.

'DEVLET MİLLETİN GİYİMİNE KARIŞAMAZ'

Özel, "O gün ne oluyordu biliyor musunuz, devlet milletin ne giyeceğine karışıyordu. Devletle millet karşı karşıya geldi o gün. Ve devlet üniversitelerde başörtüsü yasağı getirdi. Aynı görüşteki erkekler üniversiteye giriyorken sadece kadın öğrenciyi dışarıda tutmak kadın-erkek eşitsizliğidir. Kaldı ki her başını örteni siyasal İslamcı, her başını örteni cumhuriyet düşmanı ilan etmek; sen kimsin de buna karar veriyorsun?" diyerek, devletin bireylerin özgürlüklerine müdahalesine karşı çıktığını vurguladı.

Özel ayrıca, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde de başörtüsü konusunda olumlu bir tutum sergilendiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN