Paris'teki saldırıya protesto: Gözaltına alınanlar var

Paris'teki saldırıya protesto: Gözaltına alınanlar var

Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'nin yakınlarında gerçekleşen ve üç kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı İstanbul'da Fransız Konsolosluğu önünde protesto edildi. Protesto esnasında bazı göstericiler polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Geçtiğimiz hafta Fransa'nın başkenti Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında düzenlenen biri kadın üç kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı için protestolar devam ediyor. Avrupa'nın birçok kentinde gerçekleştirilen göstericilerin ardında bu kez adres İstanbul Taksim oldu. Fransız Konsolosluğu önünde toplanan bir grup saldırıyı kınadı.

Euronews'ün açıklamasına göre; gerçekleştirilen açıklamada Fransa hükümetine saldırının failleri ve arkasındaki güçleri açıklaması için çağrıda bulunuldu. Aynı zamanda yapılan açıklamada Kürt kültürüne yönelik sistematik bir şekilde kültürel soykırım saldırıları yapıldığına vurgu yapılırken yapılan saldırıya işaret edilerek, 'Saldırıda açık bir şekilde görülüyor ki kültürel soykırım politikalarına fiziki soykırım politikaları eklenmiş oldu' ifadeleri kullanıldı.

GÖZALTINA ALINANLAR VAR

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi'nden yoğun güvenlik önlemi alırken, HDP Milletvekili Musa Piroğlu da protestocular arasında yer aldı. Protesto esnasında bazı göstericiler polis tarafından gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN