Patatesin içine koyup 24 ayar altın elde ettiler! 1 günde 1 gram altın! Yöntemi duyan çuval çuval patates alıyor

Patatesin içine koyup 24 ayar altın elde ettiler! 1 günde 1 gram altın! Yöntemi duyan çuval çuval patates alıyor

Eşyalarımızın ömrü tamamlandığında genellikle çöpe atarız, ancak birçok insanın bilmediği bir gerçek var: cep telefonları, bilgisayarlar gibi cihazların içinde küçük miktarlarda altın bulunuyor. Peki, bu altını nasıl çıkarabiliriz? Patatesten bile altın üretiyorlar. İşte ilngç detaylar

Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte, elektronik cihazlardaki altının değeri daha da artmaya başladı. Elektronik atıklardan altın, gümüş, paladyum ve bakır gibi metaller elde etmek için belirli formüller kullanılır. Bilgisayar anakartları, cep telefonları ve bazı uzaktan kumandalar gibi ürünler, içerdikleri altın nedeniyle değerlidir.

14 VE 22 AYAR DEĞERİNDE

Bu altın genellikle bağlantı noktalarında, devre kartlarındaki iğnelerde ve diğer küçük parçalarda bulunur. Elektronik cihazları hurdaya ayırarak ve satışını yaparak para kazanan tamirciler, cep telefonlarının anakartlarında “14 ve 22 ayar değerinde altın” olduğunu belirtiyor.

img-1628.jpegEVDEKİ ELEKTRONİK CİHAZLARA DİKKAT

Altın, elektronik cihazların daha verimli çalışmasını sağlamak ve korozyona karşı koruma sağlamak için kullanılır. Ancak, bu altınların geri kazanımı genellikle geri dönüşüm firmaları tarafından yapılır. Elektronik cihazlardaki değerli metallerin geri kazanımı, ekonomik ve çevresel açıdan büyük önem taşır. Bu nedenle, eski veya bozuk elektronik cihazları atmadan önce geri dönüşüm potansiyellerini değerlendirmek önemlidir.

Bireyler, geri dönüşüm firmalarıyla iş birliği yaparak ekonomik kazanç elde edebilir ve aynı zamanda çevreye önemli bir katkıda bulunabilirler.

PATETESTEN ALTIN ÜRETİYORLAR

Antalya’da, elektronik atıklardan altın elde etmenin yaygınlaşmasını amaçlayan iki kişi, “Herkes evinde 1 günde 1 gram altın yapabilir. Altını patatesten çıkarıyoruz. Altını çökertip toz veya kırmızı toprak haline getiriyoruz. Kırmızı toprağı patatesin içinde eriterek, 24 ayar saf altın elde ediyoruz” diyerek gelir elde ettiklerini iddia ettiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN