Pazarcılar bunu duymasın! Fiyatı ucuz faydaları çok: Herkes yapraklarını atıyor ama asıl vitamini orada çıktı

Pazarcılar bunu duymasın! Fiyatı ucuz faydaları çok: Herkes yapraklarını atıyor ama asıl vitamini orada çıktı

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber kış sebzeleri market ve Pazar raflarında yerini almaya başladı. Lakin bu sebzenin ucuzluğu ve faydaları duyanları şaşkına çevirdi. Pazarcılar bunu duymasın! Herkes yapraklarını atıyor ama asıl vitamini ise orada…

Kış mevsiminin en çok tüketilen sebzelerinden biri olan karnabahar, market ve Pazar raflarında yerini aldı. Birçok faydası olduğu bilinen karnabahar birçok farklı türevlerle sofralarda yer alıyor. Lakin çoğu kişi karnabaharın sadece beyaz tarafını tüketiyor ve yapraklarını çöpe atıyor. Oysa ki uzamanlar karnabaharın yapraklarına dikkati çekiyor.

DOĞRU TÜKETİMDE HARİKALAR YARATIYOR

İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde doğru şekilde tüketildiği takdirde insan sağlığına oldukça faydalı olan karnabahar, özellikle de kış mevsiminde en çok tüketilen sebzeler arasında yer alıyor.

yeni-proje-2.jpg

İnsanların protein ihtiyacını karşılarken yükseklik içermesinden dolayı sindirim sistemi ve mide sorunlarına etkili çözümler sağlayabiliyor. Bunun yanı sıra düşük kalorili ve yüksek lifli olmasıyla beraber kilo vermek için tercih edilen sebze yemekleri arasında yer alıyor.

HEM GÖZ HEM BEYİN SAĞLIĞI İÇİN BİRE BİR

Karnabaharın içerisinde bulunan a vitamini göz sağlığı açısından oldukça önemliyken bu vitamin özellikle de katarakta iyi geliyor dolayısıyla karnabahar tüketimi göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Bunun yanı sıra karnabahar yapraklarından yapılan meyve suyu, yapraklarda bulunan thaiamine maddesini ortaya çıkarıyor. Bahsi geçen bu madde ise alzheimer gibi beyin sağlığını etkileyen hastalıkların karşısında iyileştirici bir güç ortaya koyuyor.

yeni-proje-3.jpg

İDRAR YOLLARI İÇİN TÜKETİLİYOR

Yine karnabahar yapraklarından yapılan su kişilerin idrar problemlerine çözüm üretiyor. Düzenli tüketildiği takdirde idrar yollarında meydana gelen taş ve kum gibi oluşumları önemli derecede engelliyor.

CİLT SAĞLIĞINI KORUMAK MÜMKÜN

Özellikle de ergenlik dönemindeki kişilerin rahatsızlık duyduğu sivilce problemleri karnabahar suyu sayesinde yatırılabiliyor. Bunun yanı sıra daha pürüzsüz ve aydınlık bir cilt isteyenlerin, hücre yenileme özelliğinden dolayı karnabahar yapraklarının suyunu tüketecekleri söyleniyor. Ayrıca karnabahar yaprakları ciltteki ölü deri hücrelerini yenileyerek canlı bir görünüme yardımcı oluyor.

yeni-proje-4.jpg

KARNABAHAR NASIL TÜKETİLİR?

Karnabahar birçok şekilde sofralarda yer alabilirken bunlardan en çok tercih edileni haşlama, kızartma, püre, çorba ya da güveçte pişirilmiş halidir. Öte yandan çiğ yenilmesi tavsiye edilmezken çiğ yenildiği takdirde gaza ve şişkinliğe neden olabilir. Ayrıca karnabahar yemeği pişirirken içerisine bir miktar kimyon eklemek ve haşladığınız suyu yemeğin üzerine dökmek gaz problemlerinin çözülmesine yardımcı olabilir.

yeni-proje-5.jpg

KARNABAHAR TARİFİ

Malzemeler:

Orta boyda karnabaharın yarısı

100 gram kıyma

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 tane havuç

1 tane soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

İlk olarak orta boydaki karnabaharların yarısını saplarından ayırın ve yıkayın. Karnabaharları bir kenarda kururken o esnada havuçları yıkayarak soyun ve daireler şeklinde kesin. Havuçları kestikten sonra soğanları küçük parçalara ayırarak kavurmaya başlayın. Daha sonra kavrulan soğanların üzerine kıyma ekleyerek kavurmaya devam edin. Klimaların rengi kararmaya başlayınca tavaya domates salçasını ekleyin. Salçanın ardından önceden dilimlediğiniz havuçları da tavaya ekleyerek hepsini beraber karıştırın.

Son olarak karnabaharları tencereye ekleyerek karıştırın ve sebzelerin hizasına kadar sıcak su ekleyin. Dilediğiniz takdirde yemeğin içerisine baharat dökebilirsiniz. Son olarak tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN