Prim yasası ile erken emekliliğin tadını çıkarın! Yeni yasanın yürürlüğe girmesi bekleniyor: EYT sonrasında yeni kararlar

Prim yasası ile erken emekliliğin tadını çıkarın! Yeni yasanın yürürlüğe girmesi bekleniyor: EYT sonrasında yeni kararlar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile birlikte gündemden düşmeyen erken emeklilik gelişmelerine bir yenisi daha eklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda açıklandı. Milyonlarca vatandaş yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte erken emeklilikten faydalanacak. Bu yasa hem kadın hem de erkek vatandaşları ilgilendiriyor. İşte tüm detaylar...

PRİM DÜZENLEMESİ İLE 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK

Emeklilere dair yeni bir kararın alınmasıyla birlikte detaylar da paylaşılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte prim yasasına dair gelişmeler aktarıldı. Prim yasası ile birlikte emekli olma hayalleriniz gerçek oluyor.

Hem kadın vatandaşlar için hem de erkek vatandaşlar için prim gün sayısı düşürülürken emeklilik yaşının öne çekildiği prim düzenlemesi kabul görüldü. SSK ile Bağ-Kur girişi olan vatandaşlara 5 yıl daha öncesinden emeklilik hakkı tanınacak. Bu şekilde EYT yasası ile birlikte hakkını kaçıran vatandaşlar haklarını elinde tutabilecek.

Makalenin devamı ile birlikte EYT yasasında primlere takılan ve 1999 yılı sonrasından itibaren sigortalı olanların da erken emeklilik için yeni bir düzenleme beklediği dikkat çekti. Bu konu ile birlikte düzenleme sonrasında milyonlarca vatandaş erken emeklilikten faydalanabilecek.

tc-kimlik-numaraniz-ile-ogrenebilirsiniz-emeklilerin-hesaplarina-2000-tl-ile-5000-tl-arasinda-o-1.jpg

EYT'DE FAYDALANMAYANLARA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ

Prim yasası ile birlikte milyonlarca vatandaş erken emeklilikten faydalanabilecek. Yürürlüğe girmesi beklenen yasa ile SSK ve Bağ-Kur girişi olan vatandaşlar 5 yıl erken emeklilik fırsatı kazanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte prim gün sayılarının düşürüldüğü açıklandı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan prim yasası TBMM'den geçti. Yasalaşması iel birlikte 5 yıl daha erken emeklilik hakkında sahip olunacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı detayları paylaştı.

bagkur-emekli1.jpg

ERKEN EMEKLİLİKTE PRİM DÜZENLEMESİ

1999 yılından sonra sigortası başlayan Fakat EYT düzenlemesinden faydalanamayan vatandaşların ilgisini çeken düzenleme ile birlikte erken emeklilik müjdesi verildi. Prim düzenlemesi ile birlikte milyonlarca çalışan erken emeklilik fırsatından faydalanabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte düzenleme için çalışmalar başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN