Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: Deprem kuşağında olmamız nimet

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan şaşırtan açıklama: Deprem kuşağında olmamız nimet

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen depremler nedeniyle vatandaşlar tedirgin olmaya devam ediyor. "Deprem kuşağında olmamız bir nimettir" diyen deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, önemli olanın sağlam yerde sağlam ev yapmak olduğunu söyledi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'de en düşük sıcaklığın ölçüldüğü Van'ın Çaldıran ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nca desteklenen projeyle jeotermal enerji ile ısıtılan domates serasında incelemelerde bulundu.

'DEPREM KUŞAĞINDA OLMAMIZ NİMET'

Deprem kuşağının bilinenin aksine faydalı olduğunu, bu bölgelerde jeotermal enerjinin açığa çıktığını belirten Prof. Dr. Ercan, "Deprem kuşağında olmamız bir nimettir. Bazıları ellerini kaldırıyorlar. 'Hocam inşallah deprem olmaz.' Hayır inşallah deprem olsun ki enerjiye kavuşsun. Önemli olan sağlam yerde sağlam ev yapmak, bu kadar basit. Yani diyorum, depremler Allah'ın nimettir. Ama onun değerini bilmemiz gerekiyor" dedi.

Deprem çalıştayı nedeniyle Van'da bulunan deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kışın eksi 40 derecelerin ölçüldüğü Çaldıran ilçesinde incelemelerde bulundu.

Jeotermal enerji ile ısıtılan domates serasında inceleme yapan Prof. Dr. Ercan, depremin yaşandığı yerlerde ortaya çıkan enerjilerin kullanılması gerektiğini ifade etti, "Deprem olan her yeri elektrik santral olarak kullanalım ve aynı zamanda seracılık olarak kullanalım ve ülkemiz kalkınsın" dedi.

manset.jpg

'DEPREM NEREDE ÇOKSA ALLAH O ÜLKEYİ SEVİYOR DEMEKTİR'

Çaldıran tarihinde yıkıma neden olan önemli depremlerin yaşandığını anlatan Prof. Dr. Ercan, bunların sonucu olarak yeryüzüne sıcak suların çıktığını belirtti, "Çaldıran Türkiye'nin en soğuk yerlerinde biri ama Allah’ın bir hediyesi olarak, depremler nerede çoksa yaradan o ülkeyi çok seviyor demektir." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN