Prof. Dr. Bektaş'tan Malatya ve Adıyaman için korkutan uyarı! '5,3 ve 5'lik art arta iki deprem öncü mü?' sorusuna yanıt verdi

Prof. Dr. Bektaş'tan Malatya ve Adıyaman için korkutan uyarı! '5,3 ve 5'lik art arta iki deprem öncü mü?' sorusuna yanıt verdi

Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Ülkenin doğusunda peş peşe depremler meydana geldi. İlk deprem Malatya'da 5.0 büyüklüğünde, hemen 3 dakika sonrasında ikinci deprem Adıyaman'da 5.3 büyüklüğünde oldu. Çevre illerden hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Bektaş'tan korkutucu uyarı geldi. işte tüm detaylar...

Malatya ve Adıyaman'da 3 dakika arayla 2 deprem meydana geldi. Malatya'nın Uluköy ilçesinde 5.0, Adıyaman'ın Sındık ilçesinde ise 5.3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Depremin ardından bölge halkı sokaklara döküldü.

3 DAKİKA ARAYLA 2 BÜYÜK DEPREM

Deprem sonrasında Kandilli Rasathanesi tarafından detaylı veriler paylaşıldı. İki büyük depremin arasında sadece 3 dakika yer alırken, Malatya'daki 5.0 büyüklüğündeki deprem 5.0 kilometre derinlikte, Adıyaman'daki 5.3 büyüklüğündeki deprem ise 6.1 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Deprem sonrasında gelen açıklamalara göre, can kaybı ya da olumsuz bir durum yaşanmadı. Konuya dair İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Çevre illerde hissedilen depremin ardından AFAD ve diğer kurumların harekete geçtiğini belirterek, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

t3xf-g2veu2qlsrvdngooa.webp

DAHA BÜYÜK DEPREMLER OLUŞABİLİR

Malatya ve Adıyaman'da meydana gelen iki depremin öncü olup olmadığı merak konusu olmuştu. Korku ve panik halinde sokağa dökülen vatandaşların merakla beklediği sorunun cevabı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan geldi. Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremi işaret etti.

Çardak Fay Segmenti üstünde gerçekleşen 7,6 büyüklüğündeki depremin sonucunda oluşabileceğin işaret etti. Kuzeydoğuya baskı yapan fay hattında biriken stresten kaynaklandığını söyleyerek, "Malatya Fay Sisteminde bu tür artçıların devam etmesi beklense de daha büyük bir depreminde oluşması sürpriz olmaz." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN