Prof. Dr. Celal Şengör'den korkutan tahmin: 100 bin kişi ölümü bekliyor

Prof. Dr. Celal Şengör'den korkutan tahmin: 100 bin kişi ölümü bekliyor

Türkiye'yi işaret ederek Prof. Dr. Celal Şengör kötü senaryoyu paylaştı. Yapısal yer bilimi ve tektonik dallarındaki araştırmalarıyla tanınan Şengör, açıklamasında 100 bin kişinin ölümü beklediğini duyurdu. Korkutan uyarılarında İstanbul'u işaret etti. İşte, Prof. Dr. Celal Şengör'den korkutan tahmin...

BURAK ÖZTOPRAK

Dünya üzerinde büyük bir üne sahip bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör'den İstanbul yorumu geldi. İstanbul'da beklenen deprem hakkında kötü senaryoyu paylaştı. Yıllar öncesinde yaptığı konuşmada 100 binleri işaret etti. İşte o konuşma...

İSTANBUL DEPREMİ

Kahramanmaraş depremlerinin ardından tüm dikkatler İstanbul'a çevrildi. Uzmanlar, olası bir İstanbul depremi için farklı büyüklük tahminleri yaparken Prof. Dr. Celal Şengör'ün yıllar önce verdiği yanıt yeniden gündem oldu.

ŞENGÖR'ÜN TAHMİNİ:

  • Maksimum 7.6 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor.
  • Fayın olduğu gibi kırılacağı tahmin ediliyor.
  • Tahmini ölüm sayısı 50 bin ila 100 bin arasında.

ŞENGÖR'ÜN UYARILARI:

  • İstanbul'da büyük bir deprem olma ihtimali yüksek.
  • Deprem için hazırlıklı olunması gerekiyor.
  • Binaların depreme dayanıklı olması önemli.

UZMANLARIN GÖRÜŞLERİ:

  • Farklı uzmanlar, İstanbul depremi için farklı büyüklük tahminleri yapıyor.
    için hazırlıklı olmak çok önemli.
  • Depremin ne zaman olacağını kesin olarak tahmin etmek mümkün değil.
  • Deprem

prof-celal-sengor-den-korkutan-uyar-p76h.jpg

İŞTE ŞENGÖR'ÜN O UYARILARI

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve Türkiye'nin yüreğini ağza getiren Kahramanmaraş depremlerinin ardından, tüm gözler uzun süredir beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi. Vatandaşlar, bu beklenen felaketin büyüklüğü ve potansiyel hasarı hakkında endişe ve merak içinde.

Ünlü Türk jeolog Celal Şengör, bir programda yaptığı açıklamada, İstanbul'da beklenen depremin maksimum 7.6 büyüklüğünde olabileceğini ifade etti. Şengör, tarihi depremleri inceleyerek bu tahmine ulaştığını belirtti ve olası bir depremin 50 bin ila 100 bin arasında ölüme yol açabileceğini öngördüğünü dile getirdi.

Şengör'ün bu açıklaması, sosyal medyada yeniden gündem olurken, İstanbul'da yaşayanlar ve yetkililer için ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN