Prof. Dr. Orhan Şen anlattı: Bu kış neden havalar soğumadı, kar yağmadı? 'Başımız çok ağrıyacak' diyerek kötü haberi verdi

Prof. Dr. Orhan Şen anlattı: Bu kış neden havalar soğumadı, kar yağmadı? 'Başımız çok ağrıyacak' diyerek kötü haberi verdi

Kış mevsiminin son günlerini yaşarken sıcaklıklarda da adeta bahar havası görülüyor. Tehlikeye dikkat çeken Prof. Dr. Orhan Şen, "Başımızı ağrıtacak' diyerek uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Yurdun geniş kesiminde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İstanbul'da kent merkezinde bu kış kar yağışı görülmedi. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların daha da artacağını söyleyerek sıcak havaların ilerleyen dönemdeki etkilerine dikkat çekti. Prof. Dr. Orhan Şen, Akdeniz üzerinden gelen, hatta bazen Akdeniz'i geçip Suriye ve Irak üzerinden gelen sistemin sıcak havalara neden olduğunu söyledi.

"BAŞIMIZI AĞRITACAK"

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ilerleyen dönemde ortalamanın üzerinde sıcaklık ve yağışı beraberinde getireceğini belirten Prof. Dr. Orhan Şen, 'başımızı ağrıtacak' diyerek uyarıda bulundu.

Prof. Dr. Orhan Şen, konuya ilişkin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yi bu aylarda çoğunlukla Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkilerdi. Bu sene azınlıkta kaldılar çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hatta bazen Akdeniz'i geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu nedenle hava sıcak ve kar yağışı az.

Bunun nedenini defalarca açıkladık. Bundan sonra ne olacak. gene ortalamanın üzerinde sıcaklık ve yağış tipinde ve rejiminde değişimleri göreceğiz. Bu ne demek. Şiddetli yağışlar, hortumlar, başımızı ağrıtacak gibi."

turkiye-hava-durumu-tahmini.jpg

YURTTA HAVA DURUMU NASIL OLACAK? (7 MART 2024)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Bilecik hariç), Kıyı Ege, Karadeniz ( Düzce ve Bolu hariç) Doğu Anadolu ( Malatya ve Elazığ hariç), Güney Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sivas çevreleri, Adana ve Osmaniye'nin güneyi ve Hatay'ın batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve batı, Marmara'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvetli bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 9

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 12

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra güneyi sağanak yağışlı 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 23

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı 2

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 14

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNİ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN