Oturarak çalışanlar dikkat: Bel ağrısını önlemek için bunları yapın! Ağrılardan kurtulmak meğer bu kadar kolaymış

Oturarak çalışanlar dikkat: Bel ağrısını önlemek için bunları yapın! Ağrılardan kurtulmak meğer bu kadar kolaymış

Sıkça yaptığımız hatalı davranışlar bel veya boynumuzda ciddi sorunlar oluşturarak tatilimizi kabusa dönüştürebiliyor. Dolayısıyla kas spazmı, sinir sıkışması, tendon yırtığı, bel ve boyun kırığı ya da fıtığı gibi birçok sorunu önlemek için koruyucu tedbirler almanız şart. Peki, bel ağrısı en çabuk nasıl geçer? Belim çok ağrıyor ne yapmalıyım? Bel ağrısı için evde neler yapılabilir? İşte, bel ağrısını önlemenin yolları...

Farklı nedenlerden kaynaklansa da bel ağrısından şikayetçi olmayan kimse yok gibi. Zira bel ağrısının toplumdaki görülme sıklığı yüzde 80'lere varıyor. İstatistiklere göre, nüfusun yüzde 60-80'i yaşamlarının herhangi bir döneminde bel ağrısından yakınıyor. Birkaç basit teknik, uzun süre oturmanın tutulma ve bel ağrısı dahil olumsuz yan etkilerinden bazılarını hafifletebilir.

BEL AĞRISINI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPILMALI?

Oturarak geçirilen zamanı telafi etmenin en iyi yolu vücudunuzu hareket ettirmek. Uzmanlar, hafta boyunca 150-300 dakika orta yoğunlukta egzersiz ve oturmanın sakıncalarını ortadan kaldırmak için özellikle direnç antrenmanı öneriyor.

Diken'de yer alan habere göre, oturduğunuz süreyi takip etmek (adım sayınızı takip etmek gibi) size temel seviyeniz hakkında fikir verebilir ve daha özel hareket hedefleri belirlemenize yarar.

CORE BÖLGENİZİ GÜÇLENDİRİN

Derin core kaslarını (kalçadan arkaya, sırta doğru uzanan kas grubu) çalıştırmak, otururken gövdenizi desteklemenize yardım eder. Güçlü bir core, omurganızı destekleyerek omurlar arası diskler ve eklemlerdeki stresi azaltır.

Bel ağrısı bulunan 30 katılımcıyla yapılan bir çalışma beş haftalık çekirdek güçlendirme programının ardından oturarak yapılan görevler sırasında ağrıda önemli bir azalma ve gövde kas yorgunluğunun azaldığını gösterdi.

HAREKET MOLALARI VERİN

Araştırmalara göre yalnızca iki saat sürekli oturmak, bel rahatsızlığı dahil olumsuz etkileri tetiklemek için yeterli. Her 30 dakikada bir sandalyenizden kalkmak bu sorunlardan bazılarının önlenmesine yarayabilir. Molalar, hızlı bir tüm vücut esnemesini, üç dakikalık bir dans molasını veya telefonda konuşurken tempo tutmayı içerebilir.

MİKRO HAREKETLERLE MEŞGUL OLUN

Düzenli molalar mümkün değilse sandalyenizde küçük hareketler da faydalı olabilir. Yorgun hissediyorsanız veya hareket kabiliyetinizde sınırlamalar varsa sandalyeye baskı yapmak baskıyı ve ağrıyı hafifletmeye yarayabilir.

Koltuğun kenarlarını kavrayın, ardından kollarınızı uzatarak kalçanızı sandalyeden yavaşça kaldırın. Ayaklarınız yerdeyken bu pozisyonda yalnızca birkaç saniye kalmalısınız. Kısa bir sandalye yoga rutini de ağrıya karşı harikalar yaratabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN