Daha hasat edilmeden satılıyor kilosu 400 TL'yi buluyor! Mayıs ayında toplanmaya başlıyor

Daha hasat edilmeden satılıyor kilosu 400 TL'yi buluyor! Mayıs ayında toplanmaya başlıyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hasat süreci başladı. Mayıs ayı ile birlikte tarla başında yer alan işçiler kendine has aroması ve tadıyla bilinen adıyla eskiyi andıran o meyveyi toplamaya başladı. Daha hasat edilmeden satılıyor kilosu ise 400 TL'yi buluyor.

Hem aroması hem de tadıyla adından söz ettiren Osmanlı çileği, Ereğli'nin verimli topraklarında yetişiyor kilosu 400 TL'ye satılıyor. Kestane toprağında yerli Kara Çilekle etkileşime girerek özgün bir çeşitlilik sunan Osmanlı çileği her yıl mayıs ayında toplanıyor. Hem rengi ile hem de aroması ile bilinen Osmanlı çileği, pazarda yok satıyor.

4 TON REKOLTE BEKLENİYOR

Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Şaban Çetinkaya, Üçköy'de kurum ve kuruluşların destekleriyle 5 dönüm arazide kurulan Osmanlı çileği fide üretim merkezinde satışların başladığını duyurdu. Mayıs ayının ilk haftası ile birlikte toplanmaya başlayan ürünler bölgede işçilerin de geçim kaynağı oluyor.

osmanli-cilegi-1.jpg

Bölgede üretim geçtiğimiz yıllara nazaran en az ikiye katlanırken çevredeki üretim sayısı da hızlı artıyor. Osmanlı çileğinin yeniden anlaşılması için halkın bilgilendirilmesi içinde çalışmalar sürdürülüyor. Ereğli Kaymakamlığı tarafından çalışmaları sürdürülen Osmanlı çileği ekim kursları da yaygınlaştırılmaya devam ediyor.

cilek-osmanli.jpg

OSMANLI ÇİLEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Çilek, bağışıklığı güçlendirir, besin değeri yüksek bir meyvedir.
  • Akneye (sivilcelere) iyi gelir.
  • Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.
  • Kansere yakalanma ve kanserden ölme riskini azalttır.
  • İdrar söktürücüdür.
  • Romatizma ve gut hastalığı yangılarını azaltıcı etkileri vardı.
  • Cilt için harika bir "güzellik sütü" elde edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN