Provokatif afiş ve montaj videodan sonra şimdi de sahte site

Provokatif afiş ve montaj videodan sonra şimdi de sahte site

Provokatif afişler ve montajlı videolardan sonra şimdi de Millet İttifakı aleyhinde sahte web sitesi hazırlandı. Sahte site ile gerçek olmayan içerikli reklamların yayıldığı ortaya çıktı. Bununla birlikte Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda göreve geleceği iddia edilen bir 'bakanlar kurulu' listesi de dikkate çarpıyor. Bu listede şubat ayında hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ismi Gençlik ve Spor Bakanı olarak geçiyor.

AK Parti’nin seçim dönemi boyunca CHP’yi hedef alan kurgu videolarının tartışıldığı günlerde muhalefet aleyhine sahte bir internet sitesi hazırlandığı ortaya çıktı. İktidar tarafından miting meydanlarında kullanılan montaj videolarla ilgili tartışmalar sürerken bu sefer oluşturulan bir sahte site ile gerçek olmayan içerikli reklamların yayıldığı ortaya çıktı.

T24, Sözcü gibi haber sitelerine Google tarafından yönlendirilen reklamlarda Millet İttifakı’nın seçim sloganı olarak kullandığı 'Sana Söz' ifadesi yer alıyor. Görselde 'Geldiğimizde bunlar olacak' denilirken reklama tıklandığında internet kullanıcıları 'akpsizturkiye.com' isimli bir internet sitesine yönlendiriliyor.

İNTERNET SİTESİ ALAN ADI TEMMUZ 2021'DE ALINDI

Söz konusu internet sitesinin alan adı Temmuz 2021’de alındı. Seçimlerden hemen önce, Ocak 2023’te aktifleştirildiği görülen sitenin 12 Mayıs 2023 tarihinde yayını alındı. Yapılan incelemede kim tarafından alındığı bilgisinin gizlendiği sitenin İstanbul merkezli olduğu görülüyor.

s1.jpg

SİTEDE HANGİ PROVOKATİF BİLGİLER VAR?

Sitede özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde, AK Parti tarafından eleştirilen projeleri ile birlikte vaatlerine yer veriliyor. Ancak bu vaatlere tıklanıldığı zaman alaylı bir şekilde 'bu projenin hayata geçirilmediği'ne dair bir uyarı çıkıyor.

SİTEDEKİ SAHTE 'BAKANLAR KURULU'

Bununla birlikte Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda göreve geleceği iddia edilen bir 'bakanlar kurulu' listesi de dikkate çarpıyor. Gazete Pencere'den Hayri Demir'in haberine göre, bu listede şubat ayında hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ismi Gençlik ve Spor Bakanı olarak geçiyor.

s2.png

Listede HDP’li isimlere de bazı bakanlıklar 'verildiği' görülüyor. Tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’a da cumhurbaşkanı yardımcılığı kontenjanının ayrıldığı göze çarpıyor. Tutuklu eski HDP eş Başkanı Figen Yüksekdağ Aile ve Sosyal politikalar Bakanı olarak yazılmış.

Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bakanı olarak da Dilek Öcalan izmi eklenmiş.

Bakanlar Kurulu listesinde Muharrem İnce Tarım ve Orman Bakanı, yurt dışında yaşayan gazeteci Can Dündar’ın ismi de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN