Pusuladaki 'kalbimdesin' yazısı sayesinde muhtar oldu

Aydın'ın Karacasu ilçesi Bereketli Mahallesi'nde iki muhtar adayının oyların eşit çıkması üzerine kura yöntemine başvuruldu. Kurada seçim kaybeden muhtar adayı İsmail Sabancı, rakibinin oy pusulalarına yazılan "kalbimdesin" notu sayesinde seçimi 4 oy farkıyla kazandı. Sabancı, "Onlara teşekkür ediyorum. İyi ki yazmışlar. Allah'ın izniyle halkla iç içe bir muhtarlık yapacağım." dedi.

Aydın'ın Karacasu ilçesine bağlı Bereketli Mahalles'inde 31 Mart'ta üç muhtar adayının yarıştığı seçimde Ali Doğan ve İsmail Sabancı 78'er oy aldı. Eşit oy çıkması üzerine çekilen kurada ismi çıkan Ali Doğan muhtarlık seçimini kazandı.

Kurada seçimi kaybeden İsmail Sabancı ise, Ali Doğan'ın oy pusulalarında olmaması gereken yazılar bulunduğunu gördüğünü ifade ederek İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi.

OYLAR YENİDEN SAYILDI

Sabancı'nın itirazı üzerine "1011" nolu sandık kurul huzurunda açıldı. Yeniden sayılan oylardan Ali Doğan'a ait 4 oy pusulasının ön ve arka yüzünde "karalama/"özel işaretleme" olduğu tespit edildi. Oy pusulalarındaki "kalbimdesin" notu nedeniyle 4 oy geçersiz sayıldı.

Yeniden sayılan oy sonuçlarına göre Ali Doğan 74, İsmail Sabancı ise 78 oy alarak sandıktan zaferle ayrıldı.

''BİRKAÇINDA 'KALBİMDESİN' YAZISI GÖRDÜM'

Yaşananlar hakkında düşüncelerini ifade eden İsmail Sabancı, "Muhtar adayı olmaya karar vererek bu yönde çalışmalar yaptım. 2-3 aydan bu yana eşle dostla irtibat halindeyim. Sağ olsunlar bizi tercih ettiler. Tercih edenlere de etmeyenlere de teşekkür ediyorum. Seçim günü her şey çok iyiydi. Bizi olumlu gördükleri belliydi. Oradan en son sayımlarda olumsuz bir durum oldu. 2 dönemdir muhtarlık yapan Ali Doğan'la aynı oyu aldık. İkimizde 78'er oy aldık. Ardından kuraya gidildi." dedi.

Kura çekmek istemediğini söyleyen Sabancı, "Görevliler karara bağlamaları gerektiğini söylediler. İtiraz hakkımızın yine saklı olacağını söylediler. Sandıktan çıkan Ali Doğan'a ait oy pusulalarından birkaçının üzerinde 'Kalbimdesin' yazılarını gördüm. Ben bunları ilçe seçim kuruluna söyledim. Görevli daha sonra itiraz edebileceğimi söyledi. Ben iki tanesini gördüm ama sonra iki tane daha tespit edildi. 'Kalbimdesin' ifadesiyle şifre vermek istenmiş. Yani oy veren Ali Doğan'a oy verdiğini ispatlamaya çalışmış. O kişilerden de Allah razı olsun. O kişiler bizi muhtar yaptı. Bir anlamda onların sayesinde muhtar olduk. Allah yüzümüze güldü. Zaten ortada bir adaletsizlik vardı. Adalet yerini buldu." diye konuştu.

'HERKESİN DERDİNE KOŞMAYA ÇALIŞACAĞIM'

Kurada da istenmeyen bir durum olduğunu dile getiren Sabancı, "Poşet içinde kura çekildi. Poşet içinde kura olmaz. Sırf biri belirlensin diye yapıldı. Bize de itiraz hakkı doğdu. Allah'a şükür haklı bulunduk. Herkese teşekkür ediyorum. Oy pusulalarındaki karalamaların oyları geçersiz kılacağını biliyordum. Seçimden önce araştırmıştım. Muhtarlık adının üstünde bir çizim yapılamayacağı ifade ediliyor. Herhangi bir şifre, lakap, ibare konulamaz diyor. Hem bana oy veren 78 kişi sayesinde hem de rakibime bu şekilde oy verenler sayesinde muhtar oldum. Onlara teşekkür ediyorum. İyi ki yazmışlar. Allah'ın izniyle halkla iç içe bir muhtarlık yapacağım. Çocukla çocuk büyükle büyük olacağım. Herkesin işine derdine koşmaya çalışacağım. Zaten herkes biliyor. Karakterimi herkes biliyor. Gecede gündüzde 7/24 herkesin yanında olacağım." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN