Ramazan Ayında Susuz Kalmak İstemiyorsanız Sahurda Sakın Bunları Yemeyin

Ramazan Ayında Susuz Kalmak İstemiyorsanız Sahurda Sakın Bunları Yemeyin

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle ibadetini yerine getirecek milyonlarca vatandaş oruç tutarken susuzluk sorununu ortadan kaldırmak için internette araştırmalar yapıyor. Susuzluk sorunu yaz sıcaklarınında gelmesiyle birlikte bünyenizi oldukça etkileyecektir. Peki susuzluk sorunu çekmemek için neler yapılır? Susuz kalmamak için sahurda neler yememeliyiz? Gibi merak edilen soruları haberimizde cevaplıyoruz.

Ramazan ayında açlıktan daha çok vücudumuz suyun yokluğunu daha çok hissetmektedir ve İftar saatinin gelmesiyle beraber bir anda aşırı su tüketerek bunun yanlış olduğunu söylemek isteriz. Bunun yerine iftardan sahur saatine kadar suyu yavaş yavaş içerek vücudumuzun ihtiyaç duyduğu kadar suyun bölüştürülmesini sağlayarak daha yararlı bir hale getirebiliriz.

SAHURDA AĞIR YEMEKLERDEN KAÇININ

Sahur vaktinte tükettiğiniz besinler oldukça etkili. Buna bağla daha hafif gıdalar tüketirseniz sizin için daha iyi olacaktır. Kızartmalar, tuzlu ve ağır yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Sahur vaktinde fazla çay tüketmekten de kaçının. Aynı zamanda peynir ve turşu gibi yiyecekler de oruç tutarken susuz kalmanıza sebep olacaktır.

su.jpg

SADECE SAHUR VAKTİNDE SUYA YÜKLENMEYİN

En yaygın ve bilinen yöntem olarak sadece sahur vaktinde suyu çok fazla tüketerek yanlış yapıyor olabilirsiniz. Bu durum gün içinde sindirim problemlerine yol açar ve vücudunuzun suyu istediği şekilde değerlendirememesine sebep olur. Buna bağlı oruç tutarken susuzluk sorunu yaşamak istemiyorsanız suyun tüketimini iftar vaktinden sahur vaktine kadar yavaş yavaş tüketerek gün içerisinde vücudunuzun suyu daha tasarruflu olarak harcamasını sağlayarak susuzluk problemini azaltmış olursunuz.

SAHURU KAÇIRMAYIN

Genellikle yaz aylarında geçirdiğimiz Ramazan günleri ve günlerin uzamasıyla beraber oruç tutarken sahur yapmanız da oldukça önemli. Sahuru kaçırmamaya dikkat edin ve sahuru kahvaltı olarak düşünmeniz daha doğru olacaktır.

ÇAY VE KAHVEYE DİKKAT EDİN

İftar vaktinde orucunuzu hemen açtıktan sonra çay ve kahve tüketimi de vücüdunuzun su dengesini bozduğu için yemekten 1 saat sonra çay ve kahve tüketmeye özen gösterin.

ay-ve-kahve.jpg

YETERLİ SUYU DEPOLAYIN

Ramazayan ayı içerisinde yemek tüketme düzenimiz oldukça değiştiğinden dolayı iftar ve sahurda yeterli derecede su tüketmeye önem verin. Gün içerisinde en az 8 bardak su tüketerek açıkladığımız gibi bu suyu iftar saatinden sahura saatine kadar bölüştürerek içerseniz vücüdunuzun susuzluk problemini önlemenin en etkili yollarından birisi bu olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN