Ramazan Bayramı'nda hangi illerde sokağa çıkma yasağı var mı? İşte istisnai durumlar...

Ramazan Bayramı'nda hangi illerde sokağa çıkma yasağı var mı? İşte istisnai durumlar...

Koronavirüs salgınında artan vakalar nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanma günlerine denk gelen Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Geçen yıl olduğu gibi bayram coşkusu evlerde yaşanacak. Yasağa uymayanlara 3 bin 150 TL para cezası verilecek. İşte, Ramazan Bayramı tarihi 2021...

2020 yılını kabusa çeviren koronavirüse salgını, 2021 yılında da etkisini sürdürüyor. Bir yandan aşılama çalışmaları devam ederken, vaka sayılarındaki artış uzmanları korkutuyor. Kovid-19 riskini en aza indirmek için ülke genelinde 'tam kapanma' uygulamasına geçildi. 17 gün süren sokağa çıkma yasağı, Ramazan Bayramı'nı da kapsıyor.

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Evet, 2021 yılı arife günü ve Ramazan Bayramı günlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 29 Nisan 2021'de başlayan 'tam kapanma' 17 Mayıs 2021 saat 05.00'te sona erecek. Ramazan Bayramı ise 12-15 Mayıs 2021 günleri arasında idrak edilecek. Dolayısıyla bayram günlerinde sokağa çıkmak, bayramlaşmaya gitmek, misafirlikler yasak olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden vatandaşlara idari pazar cezası verilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN, HANGİ GÜNLER?

Ramazan Bayramı Arife Günü / 12 Mayıs 2021 Çarşamba
Ramazan Bayramı 1. Gün / 13 Mayıs 2021 Perşembe
Ramazan Bayramı 2. Gün / 14 Mayıs 2021 Cuma
Ramazan Bayramı 3. Gün / 15 Mayıs 2021 Cumartesi

Tam kapanma günlerinde çalışanlar Ramazan Bayramı'nda resmi tatil kullanabilecek. Özel sektörde resmi tatillerin uygulanma biçimi şirketten şirkete farklılık gösterebilir. Kamu kurumlarında çalışanlar ise arife günü yarım gün, bayram günlerinde tam gün idari izinli sayılacak.

BAYRAMDA HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK?

2021 yılında Ramazan Bayramı'nda Türkiye'nin 81 ilinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Sokağa çıkma yasağı, devletler tarafından olağanüstü durumlarda kısmen veya belirli süre içerisinde uygulanır. Bu kararın devlet tarafından verilebilmesi için öncelikle olağanüstü bir hal olması ve devletin bu yönde çalışmalarını vatandaşlara aktarması gerekir. Sokağa çıkma yasağı kararı iki durumda alınabilir. Birincisi olağanüstü hal şartlarıdır. İkincisi ise temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanması durumlarıdır.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İHLALİNİN CEZASI NE KADAR?

Sokağa çıkma kısıtlaması kararına uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor. Öte yandan aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılır. Yasağa muhalefetin cezası olarak 2 yıla kadar hapis cezası verilebilir.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF OLAN KİŞİLERİN LİSTESİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN