Ramazan Bayramı'nda market, bakkal açık mı? Arife günü marketler kaçta kapanıyor?

Ramazan Bayramı'nda market, bakkal açık mı? Arife günü marketler kaçta kapanıyor?

Marketler arife günü ve Ramazan Bayramı'nda 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. Aynı saatler arasında bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcı ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. Fakat bayramın ilk iki günü işletmelerin tercihen kapalı olabileceklerini belirtelim. İşte detaylar...

Vatandaşlar, üç günlük Ramazan Bayramı süresince araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılardan saat 10.00-17.00 arasında, fırınlar ile bunların ekmek satan bayilerinden gün boyunca temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

MARKETLER BAYRAMDA AÇIK OLACAK MI?

Evet, 12-13-14-15 Mayıs 2021 tarihlerinde kutlanacak arife günü Ramazan Bayramı'nda marketler ve bakkallar açık olacak.

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı tam kapanma genelgesi, üç günlük Ramazan Bayramı'nı da kapsıyor. Bu nedenle tam kapanma süresince geçerli olan market çalışma saatleri Ramazan Bayramı boyunca devam edecek.

Bu kapsamda genelgede belirtildiği üzere marketler ve bakkallar Ramazan Bayramı'nda saat 10.00-17.00 arasında hizmet sunabilecek. Fakat marketlerin bayram mesaisi firmadan firmaya değişebiliyor. Bazı marketler bayramın ilk iki günü çalışanlarına izin verebiliyor.

ONLİNE SİPARİŞ SAATLERİ DEĞİŞİYOR

İçişleri Bakanlığı'nın ilgili genelgesi gereği yeme-içme yerleri ile online yemek sipariş firmalarının çalışma saatinde 13 Mayıs 2021 Perşembe günü itibarıyla değişikliğe gidilecek.

Ramazan Bayramı'nın birinci gününe kadar 24 saat esasına göre paket servis şeklinde hizmet verebilecek bu iş yerleri ile firmalar, ramazanın sona ermesiyle saat 01.00'e kadar paket servis yapabilecek.

RAMAZAN BAYRAMI TAM KAPANMA GENELGESİNİN AYRINTILARI

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede market çalışma saatleri ile ilgili şu ayrıntılara yer verildi:

* Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

* Vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

* Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

* Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

* Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

* Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

* Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

* Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek.

* Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN