Ramazan Bayramı namazı camilerde kılınacak mı 2021? Diyanet İşleri Başkanı açıkladı

Ramazan Bayramı namazı camilerde kılınacak mı 2021? Diyanet İşleri Başkanı açıkladı

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl da sokağa çıkma yasağına denk gelen Ramazan Bayramı namazının bu kez camilerde kılınmasına karar verildi. Sosyal mesafeye uygun olarak kılınacak bayram namazı, güneş doğduktan 45 dakika sonra kılınacak. İşte detaylar...

İslam alemi bir Ramazan ayını daha dualarla uğurluyor... Mübarek günlerin ardından Ramazan Bayramı coşkusu yaşanacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koronavirüs salgın hastalığı nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve bayram evlerde kutlanacak.

BAYRAMI NAMAZI CAMİDE KILINACAK MI?

Evet, Türkiye'nin 81 ilinde 13 Mayıs 2021 Perşembe günü idrak edilecek Ramazan Bayramı namazı camilerde kılınacak. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak eda edilecek bayram namazı için camilerde son hazırlıklar tamamlandı.

Ramazan ayının son sahurunda TRT 1'e konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bayram namazının camilerde kılınacağını ifade ederek, "Salgın tedbirlerinin en güzel uygulandığı mekanlar camilerimiz oldu. Cemaatimiz, tedbirler noktasında çok düzenli hareket etti. Bu tedbirlere riayet ederek inşallah bayram namazlarımızı kılacağız. Kardeşlerimizin titizlikle tedbirlere uyarak, kimseye zarar vermeden kısa zaman içerisinde bayram namazını kılıp evlerine dönmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

BAYRAM NAMAZI FARZ MI, VACİP Mİ, SÜNNET Mİ?

İslam Peygamberi Hz. Muhammed, bayramda çocukların, gençlerin, kadınların bayram namazına iştirakini istemiş ve bunu temin etmiştir. Bayram namazlarını daha çok 'namazgah' adı verilen açık alanlarda kılmıştır. O günlerden bugünlere kadar bayram namazları her zaman cemaatle kılınmıştır.

Hanefi mezhebinde bayram namazı vaciptir, mutlaka cemaatle camide kılınması gerekir. Bu mezhebe göre insanların evlerinde tek başına veya bir araya gelerek cemaatle bayram namazı kılmaları uygun değildir.

Şafi mezhebinde ise yine bayram namazının cemaatle camide kılınması esastır. Fakat farklı bir görüş olarak bu mezhebin içtihadının bayram namazını kaçıran insanların evlerinde tek başına veya evlerinde cemaat olarak da bayram namazını kılabileceği yönündedir.

BAYRAM NAMAZINI KAÇIRANLAR HANGİ NAMAZI KILMALI?

Müminler, bayramın birinci günü erkenden kalkarak sabah namazı ve ardından bayram namazı için camiye gitmelidir. İki namaz arasını Kur'an-ı Kerim okuyarak, tekbir, tehlil getirerek, zikir fikir yaparak değerlendirmelidir.

Bayram namazını kaçıran Müslümanlar, evlerinde 2 rekat veya 4 rekat Allah rızası için duha (kuşluk) namazı kılabilir. Kuşluk (duha) namazı her zaman kılınabilen nafile namazlardan biridir, ferdi olarak kılınır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN