Ramazan pidesine dev zam resmen açıklandı! Vatandaş bu sene kuru ekmeğe talim edecek

Ramazan pidesine dev zam resmen açıklandı! Vatandaş bu sene kuru ekmeğe talim edecek

Bu yıl 23 Mart'ta başlayacak Ramazan ayına günler kala vatandaşlar pide fiyatlarını araştırmaya başladı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Ramazan ayında uygulanacak pide fiyatını resmen duyurdu.

Ramazan ayının başlamasına günler kala vatandaşlar pide fiyatlarını araştırmaya başladı. Ankara ve İstanbul'un ardından İstanbul'daki pide fiyatı da resmen açıklandı. Yılbaşından bu yana yaşanan zamların pide fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu olurken pide fiyatlarından gelen kötü haber vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı.

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarında yaşanan zamların ardından yılbaşından bu yana gıdadan akaryakıta birçok kalemde 'zam furyası' yaşandı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte söz konusu durumun Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu olurken vatandaşlar pide fiyatlarını araştırmaya başladı. Ocak ayından bu yana yaşanan zam furyası pide fiyatlarını da etkiledi.

PİDE FİYATI RESMEN AÇIKLANDI

11 ayın sultanı Ramazan'ın başlamasına günler kala Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. 23 Mart Perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayının vazgeçilmezi Ramazan pidesinin fiyatı netlik kazandı.

YÜZDE 62'LİK ZAM

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 23 Mart'ta başlayacak olan Ramazan ayını öncesi Türkiye bütününde 300 gram Ramazan pidesinin fiyatını duyurdu. Halil İbrahim Balcı, "Türkiye genelinde 300 gram pide 10 liradan satılacak. Kilogram fiyatı 33 TL. Bu sene yaklaşık yüzde 60-62 fiyat değişikliği meydana gelmiş oluyor" dedi.

Halil İbrahim Balcı'nın diğer açıklamaları ise şu şekilde:

"Yaklaşan ramazan ayının ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ekmek fiyatında bir değişiklik yok ülke genelinde ekmek 5 TL; gündemimizde ekmek fiyatında bir değişiklik bulunmuyor"

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN