Akif Beki: Buna yönetilmek değil sürüklenmek denir

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını KARAR TV'nin 'nefes açan, zinde tutan' programında tuttu. Tam kapanma kararında, alınmayan destek paketlerinin yanı sıra, bazı market ürünlerinin satışına konulan yasak ile ilgili Beki, "Ne telafi etmek isteniliyor? Bu sübvansiyon eksikliği, kapanma desteği paketi yokluğu gösterilmemek isteniyor. Sürekli bir kararı düzeltici başka bir kararla sürüklenip gidiyoruz. Buna yönetilmek değil, sürüklenmek denir" diye konuştu.

DEMET İLCE | KARAR

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan haberlerini Reşitpaşa Yokuşu'nda konuştu. Beki ve Oğur tam kapanma döneminde getirilen market yasaklarını ve İBB Başkanı İmamoğlu'na açılan 'ellerini bağladın' soruşturmasını masaya yatırdı.

"BUNA YÖNETİLMEK DEĞİL, SÜRÜKLENMEK DENİR"

Ramazan ayı döneminde alınan,17 günlük tam kapanma yasağı kararının ardından, bazı market ürünlerinin satışının yasaklanması hakkında Beki şöyle konuştu:

"Ne telafi etmek isteniliyor? Bu sübvansiyon eksikliği, kapanma desteği paketi yokluğu gösterilmemek isteniyor. Sürekli bir kararı düzeltici başka bir kararla sürüklenip gidiyoruz. Buna yönetilmek değil, sürüklenmek denir" dedi ve şöyle devam etti:

"Maalesef imkan yok. Ekonomimiz bize söylendiği gibi şahlanıyor olsaydı, dünya ekonomileri çökerken bizim ekonomimiz şaha kalkıyor olsaydı, o zaman böyle olmazdı."

Oğur ise şunları ekledi:

"Esnafların '17 günlük yasakta ihtiyaçlarını insanlar marketten karşılayabilecek, o zaman beni neden kapatıyorsun' eleştirisi haklı bir hareket. Bir dükkandan alışveriş yapınca bulaşan virüs, marketten alınca neden bulaşmıyor?"

Yasak döneminde hangi ürünlerin satılacağı, hangi ürünlerin satılmayacağına yönelik, İçişleri Bakanlığı'nın çıkardığı market genelgesine Oğur, şöyle cevap verdi:

"O kadar tehlikeli bir şey ki. Özal'ın, 'Anayasayı bir kere delmek bir şey olmaz' diye bir lafı vardı. Şu an Anayasa her gün delik deşik ediliyor."

İMAMOĞLU'NA 'ELLERİNİ BAĞLADIN' SORUŞTURMASI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Fatih Sultan Mehmet Türbesi'nde ellerini arkasında bağladığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmaya Oğur, şu sözlerle tepki verdi:

"Sistem içinde kimse demiyor ki, 'İmamoğlu'na karşıyız ama bunu yapmayalım.' Herhalde kimsenin böyle demeye hakkı yok. Korku toplumları böyle olur. Her tür saçmalık burada meşrudur. Kimse itiraz edemez buna."

Beki ise, "İstanbullu AK Parti adayı Binali Yıldırım yerine Sisi'yi seçmiş duruma düşürdüler mi, düşürdüler. Seçim sonuçlarına baktığımızda İstanbul'u Pontus kazanmış durumuna düşürdüler mi, düşürdüler. Terör örgütleri kazanmış durumuna düşürdüler mi, düşürdüler. Peki buna kim dava açacak?" sözleriyle duruma tepkisini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN