Akif Beki: İsrail 2014'ü tekrar yaşatmak istiyor

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, Reşitpaşa Yokuşu'nda İsrail'in Mescid-i Aksa saldırılarını ele aldı. Beki, "Kudüs'te işler kızıştı. Netanyahu'nun İsrail'in güvenlik kaygılarını kaşıma ihtiyacı, popülist şov arayışı, bunların hepsi üst üste geldi. Hal böyleyken Hamas, 'Kudüs'te Müslümanları nasıl taciz edersiniz?' diye İsrail'e füze attı. Zaten bu İsrail için katliam fırsatı. 2014'ü tekrar yaşatmak istiyor belki de. Dün akşamki verdikleri mesajdan endişe ettim" dedi.

DEMET İLCE | KARAR

Akif Beki ve Yıldıray Oğur, gündemin öne çıkan haberlerini yorumladı. İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısını ele alan Beki ve Oğur, dikkat çeken yorumlarda bulundu.

"VERDİKLERİ MESAJDAN ENDİŞE ETTİM"

İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını ele alan Beki endişesini şu sözlerle dile getirdi:

"Kudüs'te işler kızıştı. Netanyahu'nun İsrail'in güvenlik kaygılarını kaşıma ihtiyacı, popülist şov arayışı, bunların hepsi üst üste geldi. Hal böyleyken Hamas, 'Kudüs'te Müslümanları nasıl taciz edersiniz?' diye İsrail'e füze attı. Zaten bu İsrail için katliam fırsattı.2014'ü tekrar yaşatmak istiyor belki de.
Dün akşamki verdikleri mesajdan endişe ettim."

"YAKTIKLARI ATEŞLE ÜLKE YANIYOR"

Kudüs'teki olayların çıkışında bağnaz bir grubun etkisinin olduğunu söyleyen Oğur, şunları söyledi:

"Hem savaş var, hem de güç dengesi yok. Esas kötü olan İsrail'in içindeki Arapların bunu isyana dönüştürmesi. Toplumlar karşı karşıya geldi. Ateşi onlar yakıyorlar ve yaktıkları ateş ile bütün ülke yanıyor."

"SORUNSUZ İLİŞKİSİ OLMAYAN TEK ÜLKEYİZ"

Türkiye'nin dış politikasını, "Gücümüzün üstündeki siyasetin bizi getirdiği nokta belli. İktidar, Mısır'la, Suudi Arabistan'la ilişkileri toparlamaya çalışıyor. Hiçbiriyle neredeyse sorunsuz ilişkisi olmayan tek ülkeye dönüştük" sözleriyle eleştiren Beki şöyle devam etti:

"İran'dan bile daha izole bir köşeye doğru sürüklendik. İsrail'in Filistinlilere zulmü hangimizde infial uyandırmıyor ki? Ama akılla yönetmekten başka çaremiz var mı?"

"YAKTIKLARI ATEŞLE ÜLKE YANIYOR"

Olayın çıkışında bağnaz bir grubun etkisinin olduğunu söyleyen Oğur, şunları söyledi:

Hem savaş var, hem de güç dengesi yok. Esas kötü olan İsrail'in içindeki Arapların bunu isyana dönüştürmesi. Toplumlar karşı karşıya geldi. Ateşi onlar yakıyorlar ve yaktıkları ateş ile bütün ülke yanıyor. Netanyahu iktidarının alternatifi; bir Arap partisinin içinde bulunduğu, Netanyahu'ya göre daha ılımlı partilerin bir araya gelip kurduğu koalisyon olmalı. Bu da Filistinlilerin işine yarar."

"BÜTÜN MESELELERİN ANASI POPÜLİZM"

Akif Beki, "Sivil yerleşim yerlerine tepeden bomba atıyorsun. 'Füze atanları arıyorum' diye bunu izah edebilir misin? böyle bir mantık olabilir mi? İnsanlıkla bağı yok bunun" diyerek İsrail'i sert sözlerle eleştirdi ve ekledi:

"Ortadoğu'da bütün meselelerinin anası Filistin derler. Bütün sorunların anası popülizm. Bundan daha tehlikeli bir sorun görmüyorum."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Akif Beki: (Sedat Peker'e suçlamalar) Bu suçlamalardan aklanmanın tek yolu herkesi tatmin edecek soruşturmalardır ama hala tek bir savcı harekete geçmiş değil.

Sedat Peker açıklamasında birtakım suç faaliyetlerini ifşa ediyor, kabul ediyor. Bunların hepsini ayıklayacak olan bir mekanizma olmalı. Bir savcı 'Ne oluyor?' demeli. Akla durgunluk veren bir durum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN