Rize'de oy kabininde silah ve el bombasıyla tehdit: Ülkenin ekmeğini yiyip ihanet eden kurşun yer

Rize'de oy kabininde silah ve el bombasıyla tehdit: Ülkenin ekmeğini yiyip ihanet eden kurşun yer

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur oylaması usulsüzlük ve olaylarla devam ediyor. Son olarak Rize'de bir seçmen oy kullanma kabinine silah ve el bombasıyla girerek Kılıçdaroğlu'nun pusula üstündeki resmine silah doğrulttu. Şahıs, "Bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet eden ekmeğini yediği memleketin evladından kurşun yer" yazılı bir kağıt koyup fotoğrafını çekti.

Türkiye siyasi tarihinde bugün bir ilk yaşanarak cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için sandık başına gidildi. Oy verme işlemi sürerken yurdun dört bir yanından sandıklarda saldırılar, usulsüzlükler ve engelleme girişimi haberleri geldi.

İki ayrı sandıkta oy kullanmaya çalışanlar, boş olması gereken zarfların içerisinde tercihli pusulaların çıkması gibi usulsüzler meydana gelirken ABB Başkanı Mansur Yavaş da söz konusu duruma ilişkin "Maalesef seçimlerimiz çok kirli geçiyor, görüyorsunuz. Bugün de birçok yerde, partiye ait olmayan sahte broşürler halen seçim günü bile dağıtılıyor. Bazı yerlerden de ufak tefek şikayetler geliyor. Ama inşallah, bu kirli siyaset tamamıyla ortadan kalkacak" ifadelerini kaydetti.

KABİNDE SİLAHLI TEHDİT

Bugün bir olayda Rize'de meydana geldi. Evrensel'de yer alan habere göre, Fındıklı ilçesinde M.Ö. isimli bir seçmen oy kullanma kabinine silah ve el bombasıyla girdi. Seçmen, silahı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy pusulası üstündeki resmine doğrultup, yanına da “Bu ülkenin ekmeğini yiyip ihanet eden ekmeğini yediği memleketin evladından kurşun yer” yazılı bir kağıt koyup fotoğrafını çekti. Çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan M.Ö., şikayet üzerine gözaltına alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN