Yavaş sandık başında usulsüzlüklere değindi: Seçim günü bile sahte broşürler dağıtılıyor

ABB Başkanı Yavaş, oyunu kullandıktan basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede "Maalesef seçimlerimiz çok kirli geçiyor, görüyorsunuz. Bugün de birçok yerde, partiye ait olmayan sahte broşürler halen seçim günü bile dağıtılıyor. Bazı yerlerden de ufak tefek şikayetler geliyor. Ama inşallah, bu kirli siyaset tamamıyla ortadan kalkacak" dedi. Yavaş katılımın an itibarıyla ilk tura göre az olduğunu fakat bu oranın akşama doğru eski sayıyı da geçeceğini söyledi.

Türkiye ikinci kez cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına geçti. Siyasi liderler de oylarını kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşi Nursen Yavaş ile birlikte Ankara Ümitköy Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullandı. Yavaş burada basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, seçimlerin kirli geçtiğini söyleyerek şu ifadeleri kaydetti:

'SAHTE BROŞÜRLER SEÇİM GÜNÜ BİLE DAĞITILIYOR'

Oyumuzu kullandık. Hayırlı uğurlu olsun. Maalesef seçimlerimiz çok kirli geçiyor, görüyorsunuz. Bugün de birçok yerde, partiye ait olmayan sahte broşürler halen seçim günü bile dağıtılıyor. Bazı yerlerden de ufak tefek şikayetler geliyor. Ama inşallah, bu kirli siyaset tamamıyla ortadan kalkacak. İnsanlar oylarını kendi hür vicdanlarına göre kullanacaklar, kimse kimseye baskı yapmayacak; inşallah güzel günler göreceğiz. Her şey çok güzel olacak diyorum. Hayırlı uğurlu olsun ülkemiz için.”

'İNSANLAR DEĞİŞİM ARZUSUNDA'

Yavaş, gazetecilerin "Katılımı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

Gördüğünüz gibi müşahitlerimiz var. Bu sefer sadece tek pusula olduğu için sayım da kolay olacak. Kontrol da çok daha kolay olacak. Katılım biraz önce sordum geçen seçime göre biraz daha az dedi ama ben akşama doğru eski sayıyı da geçeceğimizi düşünüyorum çünkü insanlar gerçekten arzulular, değişim arzusunda görüyoruz. İnşallah hayırlısı olur.

'BU BİR SEÇİM SAVAŞ DEĞİL'

Şunu tekrar söylüyorum; bu bir seçim, savaş değil, kavga değil. Sonuçta beş yıllığını ülke yönetimi birilerine verilecek iki adaydan birine verilecek. Oy veren vermeyen herkesin iradesine saygı duymak lazım. Ama bu seçim böyle olmadı. Kendisi gibi düşünmeyenlere oy verenler maalesef çok kötü karalandılar. İnşallah seçim sonucu bunu değiştirir ya da insanlar makulu bulur diye düşünüyorum. Gerçekten çok üzüldük bu seçim süreci içerisinde. İnşallah bugünler sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN