RTÜK'ten yayın yasağı açıklaması

RTÜK'ten yayın yasağı açıklaması

Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan ikinci tur gerçekleşti, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı saatler sonra belli olacak. Seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulunan RTÜK, aksi bir karar olmadığı müddetçe yayın yasağı saatinin 21.00 olduğunu anımsattı. RTÜK Başkanı Şahin, YSK kararıyla saatin daha erkene de çekilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Seçimi’nde 14 Mayıs’ta adayların sat çoğunluk sağlayamaması bugün ikinci tur oylama yapıldı. Yurt içinde 60 milyondan fazla seçmen oy verdi. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan ikinci turda sandıklar 17.00'de kapandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, seçim yasaklarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Şahin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda medyadan azami dikkat beklediklerini ifade ederken, “Seçim sonuçlarının 21.00’den önce verilmesi yasak kapsamındadır” denildi.

Açıklamada, YSK'nın 21.00 olan yasak saatini öne çekebileceği belirtildi. Şahin’in paylaşımı şöyle:

ebu.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN