Saadet Partisi İBB Adayı Birol Aydın vaatlerini açıkladı: 'Pembe Metrobüs'ü mutlaka devreye sokacağız

Saadet Partisi İBB Adayı Birol Aydın vaatlerini açıkladı: 'Pembe Metrobüs'ü mutlaka devreye sokacağız

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, vaatlerini açıkladı. Hedeflerini acil ve kalıcı yapılacaklar olarak iki kategoriye ayırdıklarını belirten Aydın, ihtiyaç sahibi öğrencilerin beslenmesi için 'Kantin Kart' projesi, 0-2 yaşında çocukları olan ailelere doğal gaz desteği, İstanbul nüfusunun azaltılması, 'Taksi A.Ş.' ve 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler ve kadınlar için trafiğin yoğun olduğu saatlerde 'Pembe Metrobüs' projesini hayata geçireceklerini aktardı.

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine az zaman kala adaylar vaatlerini açıklamaya devam ediyor. Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı, aday tanıtım programı düzenledi. Partinin Ümraniye Belediye Başkan Adayı Av. Yakup Kasımay’ın projelerini tanıttığı programa İBB Başkan Adayı Birol Aydın da katıldı.

'İSTANBUL'UN İNSANA DOKUNAN PROJELERE İHTİYACI VAR'

Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Birol Aydın, burada vaatlerini açıkladı. Kendinin diğer adaylar arasındaki en büyük farkın, diğerlerinin İstanbulluyu İstanbul'un keşmekeşliğine hazırladığını belirten Aydın, kendilerinin bu durumu kanıksamayacaklarını kaydetti.

'Milli Görüş' belediyeciliği ile doğru işler yaparak İstanbul'u ayağa kaldıracaklarını söyleyen Aydın, "Biz İstanbul'umuzu bu devasa büyük işler vaatlerinden kurtarmak için geliyoruz. İstanbul'un büyük büyük mega projelere değil insana, aileye ve mahalleye dokunan projelere ihtiyacı var." diye konuştu.

'0-2 YAŞ ÇOCUĞU OLANLARA DOĞAL GAZ DESTEĞİ'

Saadet Partisi olarak çalışmalarını ve hedeflerini "acil yapılacaklar" ve "kalıcı yapılacaklar" olarak ikiye ayırdıklarını belirten Aydın, "İstanbul'umuzdaki devlet okullarının çoğunda 10 binlerce evladımız beslenemiyor. Kantinde; simit, çorba, tost ve çay alamıyor. Önce bu çocuklarımızın karnını doyurmak için kantin kart projesini devreye sokacağız ve bütün İstanbul'umuzda ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bu kartı temin edeceğiz ve çocuklarımız karınlarını doyuracak. 0-2 yaş grubunda çocukları olan ailelerin doğal gazlarının ilk 125 metreküpünü ücretsiz temin edeceğiz." ifadelerini kullandı.

birol-aydin.jpg

'PEMBE METROBÜS'Ü DEVREYE SOKACAĞIZ'

Aydın, "Metrobüs dediğimiz bir projeyi mutlaka ve muhakkak devreye sokacağız. Özellikle İstanbul'umuzda ulaşımın, toplu taşımanın en yoğun olduğu saatlerde balık istifi yolculuklar yapılmaktadır. Bütün İstanbulluları bu çileden kurtarmamız elzemdir. Ama kalıcı çözümü ortaya koyana kadar hürmete en layık 65 yaş üstü büyüklerimizi, engellilerimizi ve kadınlarımızı bu çileden çekip çıkaracağız. Onlar için o saatlerde özellikle alternatif bir ulaşım imkanı sağlayacağız. Bunun adı Pembe Metrobüs’tür. Sokaklarımızdaki başıboş köpeklerle ilgili tedbiri süratle devreye alacağız." dedi.

'İSTANBUL'UN NÜFUSUNU AZALTACAĞIZ'

İstanbul'un nüfusunu 7 ile 10 milyona çekeceklerini söyleyen Birol Aydın, "Yine İstanbul'umuzda kangrene dönüşmüş hatta siyasallaşmış bir mevzu var taksi meselesi. 16 milyon insanımızı konforlu yolculuktan mahrum bırakmayacağız. Kaliteli taksi ve kaliteli taksici meselesini Taksi A.Ş.'yi devreye sokarak İstanbul'umuza hizmet etmiş olacağız. Biz Saadet Partisi'yiz. Biz milli görüşüz. Çoban kurttan şikayet eder mi? Mutlaka ve muhakkak İstanbul'un iradesini ortaya çıkaracağız ve 35 bin taksiyi devreye sokacağız. İstanbul'un en kalıcı çözümü nedir derseniz, en doğru, dosdoğru çözümü nedir derseniz o da. İstanbul'un nüfusunun azaltılmasıdır. İstanbul'un nüfusunun 7 ile 10 milyona çekeceğiz. Bunu bizden başkası söyleyemez. Çünkü bizden başkası bunu gerçekleştiremez." diye konuştu.

'İSTANBUL'DA MÜTEAHHİT DEĞİL BELEDİYE BAŞKANI SEÇECEĞİZ'

Aydın sözlerini, "Arkadaşlar, biz İstanbul'a müteahhit seçmeyeceğiz. Belediye başkanı seçeceğiz. Marka bir şehir, kaliteli bir şehir oluşturacağız. Bir vizyonu olan şehir oluşturacağız." ifadeleriyle sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN