Sabah 9 akşam 5 çalışmak isteyenlere müjde! Ticaret Bakanlığı memur alımı yapacak: İşte başvuru şartları

Sabah 9 akşam 5 çalışmak isteyenlere müjde! Ticaret Bakanlığı memur alımı yapacak: İşte başvuru şartları

Seçime sayılı gün kalan bir personel alım ilanı da Ticaret Bakanlığı'ndan geldi. Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatı Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. ve 9. dereceli kadroya 92 memur alınacak. Peki personel alımı hangi branşlarda yapılacak? Son başvuru tarihi ne?

Ticaret Bakanlığı 92 Denetmen Yardımcısı alacak. Personel alım ilanı ile ilgili tüm detaylar ve başvuru şartları paylaşıldı. Peki, başvurular nereye ve ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

BRANŞLAR

Ticaret Bakanlığı 7 Kimya, 6 Biyoloji, 9 Tekstil Mühendisliği, 16 Kimya Mühendisliği, 18 Gıda Mühendisliği, 36 Ziraat Mühendisliği olmak üzere 92 personel alımı gerçekleştirecek.


BAŞVURU ŞARTLARI


Ticaret Bakanlığı'nın verdiği ilanda adaylarda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki şartlar aranıyor. Adayların üniversitelerin en az 4 yıllık Ziraat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Biyoloji veya Kimya bölümlerinin birinden mezun olmaları isteniyor.

KPSS ŞARTI

Adaylardan ayrıca KPSS puanı da isteniyor. Puan türü olarak adayların 2022 KPSS’den P2 ya da P3 puan türlerinden en az 70 puan almaları isteniyor.

YAŞ ŞARTI

Adayların yaşı ile ilgili de yine 35 yaş sınırı bulunmakta olup giriş sınavının yapılacağı yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?


92 personel alımı başvuruları 2- 12 Mayıs 2023 tarihleri arasında alınacak. 12 Mayıs tarihi itibarıyla başvuru işlemlerinin tamamlanmış olması gerekiyor.

Adaylar https://www.turkiye.gov.tr/ticaret-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim internet adresi üzerinden online olarak başvuru yapacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN