Sabahın köründe açılıyor, sadece 2 saatte kepenk indiriyor! Yemek isteyen erkenden kuyruğa giriyor

Sabahın köründe açılıyor, sadece 2 saatte  kepenk indiriyor! Yemek isteyen erkenden kuyruğa giriyor

Sabahın erken saatlerinde işbaşı yapıyor yalnızca 2 saatte sonunu görüyor. Bu dükkanda sadece tek bir lezzet çıkıyor yemek isteyen sabahın köründe sıraya giriyor.

Mersin'de 40 yıldır ciğercilikle uğraşan Ergün Uyanık, babası Sebahattin Uyanık'ı kaybetmesinin ardından devraldığı işyerine gözü gibi bakıyor. Sabah 7.30'da açtığı dükkanda 2 saatte ciğerlerin sonunu görüyor babasından kalan mirası prensipleri ile birlikte sürdürüyor.

MERSİN'İN FAVORİ CİĞERCİSİ

Türkiye'nin farklı noktalarında dumanı tüten tezgahlar vatandaşların en çok uğradığı noktalar arasında yer alıyor. Mersin'in yanı sıra farklı şehirlerle de ünlenen ciğerleri tatmak isteyenler şehir şehir dolanıyor en lezzetlileri arasında Mersin'de ilk sırada yer alıyor. Sabahın erken saatlerinde Özgür Çocuk Parkı yanındaki yaklaşık 10 metrekarelik bir dükkanda yılların işini sürdüren Ergün Uyanık, bazı fenomenlerin ve sosyal medya kullanıcılarının da en çok uğradığı noktalar arasında yer alıyor.

ciger.jpg

Küçücük dükkanda yaptığı lezzetli ciğerleriyle adını Türkiye'nin dört bir yanında duyuran Ergün Uyanık, gün içerisinde sadece 2 saat çalışıyor. Sabah 7.30'da açılan iş yeri kısa sürede tükettiği ciğerler ile birlikte 2 saatte kepenk indiriyor.

SADECE CİĞER SATILIYOR

İş yerinde yalnızca kuzu ciğer servis ettiklerini dile getiren Ergün Uyanık, bu nedenle işinde Usta olduğunu ve çok rağbet gördüğünü söyledi. Baba mesleğini devam ettiren Uyanık, "Sabah 07.30 başlıyoruz, en geç 09.00 gibi de biter. Babadan oğula geçen mesleği Allah sağlık verdiği sürece devam edeceğiz" sözlerini aktardı. Daha önceleri kebap ve kuşbaşı sattığını ancak yeniden sadece ciğer satmaya başladığını dile getiren usta isim meslekte 40 yılı geride bıraktığını söyleyerek sosyal medyada iş yerinde gösterilen ilgiden de memnun olduğunun altını çizdi.

ergun-uyanik-ciger-satis.jpg

ERKENDEN SONUNU GÖRÜYOR

Dükkana uğrayan müşteri Sude Leyla Ergün, annesinin isteği ve çevresindekilerin önerisi üzerine sabahın erken saatlerinde ciğer yemeye geldiğini söyledi. Ergün, "Herkesin çok konuştuğu bir yer. Bir Mersinli olarak buraya geç gelmenin hüznünü yaşıyoruz. Çünkü tahminimizden çok daha iyi lezzetti. Genelde sabahları popüler olan bir yer olduğu için sabah erken gelmemiz gerekiyormuş. Çünkü çevredeki esnaf burada sabah ciğer kültürüne sahip olduğu için erkenden tüketilen bir ürünmüş. Çok beğendik, çok memnun kaldık" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN