Sadece kütüphane değil, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi: Teknoloji ve kültürü birleştiriyor: Dünya burayı örnek alıyor

Sadece kütüphane değil, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi: Teknoloji ve kültürü birleştiriyor: Dünya burayı örnek alıyor

Ankara’nın kalbinde bulunan bu kütüphane sadece kütüphane değil, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi. Teknoloji ve kültürü birleştiren bu kütüphane o kadar dikkat çekiyor ki dünya burayı örnek alıyor…

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, sadece Türkiye'de değil, dünya çapında da kütüphane ve kütüphanecilik anlayışını yeniden şekillendiriyor. Zengin koleksiyonları, inovasyon ve eğitim alanlarındaki etkinlikleriyle, küresel düzeyde dikkatleri üzerine çekiyor. 20 Şubat 2020'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde açılışı yapılan kütüphane, sadece bilgiye erişimi kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda küresel işbirlikleriyle de farklı kültürleri bir araya getiriyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI MİLLET KÜTÜPHANESİ’NİN KÜRESEL ETKİSİ

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, 2 milyon 500 bin basılı kitap ve 5 milyon 400 bin basılı kaynağıyla dünyanın en büyük ve en kapsamlı kütüphanelerinden biri haline geldi. Kütüphane, 136 ülkeden, 140 dilde kitaplarıyla global bilgi paylaşımına katkı sağlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 7 milyon ziyaretçiyi ağırlayan kütüphane, günde ortalama 5 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor.

cumhurbaskanligi-millet-kutuphanesi-1.jpg

KLASİK KÜTÜPHANE ANLAYIŞININ DIŞINA ÇIKIYOR

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, klasik kütüphane anlayışından çok daha fazlasını sunuyor. Kütüphane, hafta sonları 'deneyap atölyeleri' gibi eğitim odaklı etkinlikler düzenleyerek, her yaş grubuna hitap ediyor. Ayrıca ASELSAN tarafından açılan yapay zeka sınıfları, dijital dönüşüm ofisinin eğitimleri ve siber güvenlik alanlarında yapılan derslerle inovasyona önemli katkılar sağlıyor. Bu etkinlikler, kütüphanenin bir yaşam merkezi olma misyonunu pekiştiriyor.

cumhurbaskanligi-millet-kutuphanesi-2.jpg

DÜNYA ÇAPINDA TAKDİR EDİLİYOR

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da büyük ilgiyle takip ediliyor. Özellikle ABD'de "Erdoğan Kütüphanesi" olarak tanınan kütüphane, Türk devletleri başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine de örnek oluyor. Dünyadaki birçok kütüphaneyle işbirliği yapan Millet Kütüphanesi, 5. yılını kutlarken, uluslararası konferans düzenlemeyi planlıyor.

cumhurbaskanligi-millet-kutuphanesi-3.jpg

GELİŞEN KOLEKSİYONLAR VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Kütüphane, yalnızca basılı kaynaklarıyla değil, aynı zamanda düzenlediği kültürel etkinliklerle de dikkat çekiyor. 35'e yakın sergiye ev sahipliği yapan Millet Kütüphanesi, kültür sanat camiası ve bilim insanlarıyla işbirlikleri yaparak sürekli gelişen bir merkez olma yolunda ilerliyor. Ramazan ayında yapılacak etkinliklerle de toplumsal fayda sağlamayı amaçlıyor.

cumhurbaskanligi-millet-kutuphanesi-4.jpg

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, uluslararası işbirlikleri sayesinde Türkiye’nin bilgiye dayalı liderliğini pekiştiriyor. Kütüphane, özellikle Türk dünyasında rol model olmuş ve kütüphanecilik anlayışını uluslararası arenada tanıtma görevini üstleniyor. 5. yılına özel olarak Kasım ayında yapılacak olan uluslararası konferans, kütüphanenin küresel düzeydeki etkisini daha da artıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN