Sağlık Bakanlığı bünyesine 10.900 işçi alımı yapılacak! Şatlar paylaşıldı... Başvurula İŞKUR üzerinden yapılıyor!

Sağlık Bakanlığı bünyesine 10.900 işçi alımı yapılacak! Şatlar paylaşıldı... Başvurula İŞKUR üzerinden yapılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen personel alımlarına Sağlık Bakanlığı'ndan ses geldi. İŞKUR üzerinden yapılacak olan başvurular kısa bir süre önce duyuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan sürekli işçi alımına dair ilana göre 10 bin 900 işçi alınacak. 22 Mart 2023 itibariyle alımlar başladı. Peki başvuru şartları nelerdir? İşte tüm detaylar...

İŞ İMKANI SAĞLANACAK KADROLAR

Sağlık Bakanlığı tarafından işçi alımı duyuruldu. İŞKUR üzerinden yapılacak işçi alımlarında dair detaylar paylaşıldı. Sağlık Bakanlığı bünyesine toplamda 10 bin 900 işçi alımı gerçekleştirilecek. İş imkanı arayan vatandaşlar başvuru için sıraya girdi.

Paylaşılan detaylara göre 4 bin 958 temizlik görevlisi, 3 bin 386 güvenlik görevlisi (silahsız), 747 klinik destek elemanı (hastane) 520 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi, 279 elektrikçi, 195 inşaat boyacısı, 130 marangoz, 277 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 258 bilgisayar sistemi kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı ile 150 biyomedikal teknolojileri servis elemanı alımı yapılacak. Paylaşılan işçi alımlarına dair yoğunluk oluştu. 22 Mart 2023 tarihleri arasında başlayan işçi alım kadroları yayınlandı.

50520-jpg-image.jpg

BAŞVURU DETAYLARI

Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak olan sürekli işçi başvuruları 22 Mart ile 27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvuru için "esube.iskur.gov.tr" adresine giriş yapmanız gerekiyor. Bakanlık tarafından duyurulan işçi alımları ihtiyaç olan kadrolara ve mesleklere il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecek.

Başvuru yapan kişiler Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi üzerinden dikkate alınacak. Başvuruda bulunan adayların belirtilen kadrolardan yalnızca bir işyeri ve bir mesleğe başvuruda bulunabilecek.

158886.jpg

GEREKLİ OLAN ŞARTLAR

Başvurular İŞKUR sistemi üzerinden yapılacak. Başvuru yapacak olan adayların sağlaması gereken şartlar şu şekilde;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin(1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)
  • Başvuru tarihinin son günü itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Başvuru tarihinin ilk günü itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak,
  • Başvuru da yer alan meslek için belirlenen okuldan veya bölümden mezun olmak,
  • Görevi yapılması için herhangi bir engel ve akıl hastalığının bulunmaması,
  • Silahsız güvenlik görevlisi istihdamı için belirtilen şartlara ek olarak 5188 sayılı Kanınun 10'uncu maddesinin birinci fıkrasının (D) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ve (g) ve (h) bendindeki şartları taşıması,
  • Öncelik durumlarını gösteren belgeye sahip olmak, Güvelik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereği arşiv araştırma sonucunda göre bir engeli bulunmaması gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN