Sağlık Bakanlığı'ndan personel alımı açıklandı! 42 bin 500 personel alımı yapılacak... Fahrettin Koca duyurdu!

Sağlık Bakanlığı'ndan personel alımı açıklandı! 42 bin 500 personel alımı yapılacak... Fahrettin Koca duyurdu!

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan personel alımlarına bir yenisi daha eklendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile birlikte 42 bin 500 personel alımı yapılacak. İstihdam müjdesini veren Fahrettin Koca sosyal medyada kadrolardan bahsetti. Peki hangi meslekten ne kadar alım yapılacak? İşte tüm detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN MÜJDE!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen personel alım ilanlarına bir yenisi daha eklendi. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte personel alım ilanları ve istihdamda büyük bir artış gündemde yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile birlikte sağlıkçılara müjdeli haber geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 42 bin 500 kontenjan ile birlikte yeni personel alımlarını duyurdu. İstihdam edileceğini belirten Fahrettin Koca alım süreçlerinin başladığını vurguladı.

Yapılan açıklama ile birlikte iş imkânı arayan vatandaşlar araştırmaya başladı. Konuya dair en çok araştırılan başlık ise "Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personelin unvanı ve kontenjanı ne kadar?" sorusu oldu. Koca yaptığı açıklama ile detaylara yer verdi.

0x0-1647664561025.jpg

SAĞLIK PERSONELİ KONTENYAN BİLGİLERİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabı üzerinden personel alımlarına dair tüm detayları paylaştı. Yapılan açıklamalar ile birlikte yeni personel istihdamına dair bilgiler dikkat çekti.

Açıklanan personel alım bilgilerine göre KPSS ile 6 bin 69 hemşire alımı, 1.530 ebe alımı, 1.494 sağlık lisansiyeri alımı, 798 sağlık teknisyeni alımı ve 21 bin 709 sağlık teknikeri alımı yapılacak. Toplamda 31 bin 600 kontenjanlı sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek.

1511575.webp

42 BİN 500 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK

Sağlık personeli alımı ile birlikte işçi alımlarının da gerçekleştirileceği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. 31 bin 600 sözleşmeli sağlık personeli üzerine 10 bin 900 kadar sürekli işçi istihdamı sağlanacağını ifade etti.

Sağlık personeli alımı ve sürekli işçi alımı ile birlikte toplamda 42 bin 500 kişilik bir istihdam sağlanacak. Alım süreçlerinin start vermesi ile birlikte başvuru kılavuzlarını İŞKUR'a ve tercih edilen kılavuzu hazırlama üzere ÖSYM'ye gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN