Sağlık çalışanları DSÖ'yü protesto etti: Yardımların İsrail tarafından engellendiğini haykırın

Sağlık çalışanları DSÖ'yü protesto etti: Yardımların İsrail tarafından engellendiğini haykırın

Ankara'da bir araya gelen sağlık çalışanları, Dünya Sağlık Örgütü'nün İsrail'in Filistin'e yönelik ağır saldırılarına karşı tepkisiz kalmasını protesto etti. Grup adına konuşan KBB Uzmanı Prof. Dr. Celil Göçer, hastanelerin hedef alınmasının insanlığı karşı yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyesi ve aralarında doktorların da bulunduğu sağlık çalışanları Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye ofisi önünde toplandı.

İsrail'e yönelik çeşitli sloganlar atan grup adına konuşan KBB Uzmanı Prof. Dr. Celil Göçer, yeni doğan bebeklerin, yaralı çocukların, solunum cihazına bağlı insanların yaşam mücadelesi verdiği hastanelerin hedef alınmasının insanlığı karşı yapılmış bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

"ULUSLARARASI TÜM ÖRGÜTLERİ TAVIR ALMAYA DAVET EDİYORUZ"

Hiçbir ayrım gözetmeksizin savunmasız insanlara yapılan her türlü saldırıyı kınayan Göçer, "Birleşmiş Milletler teşkilatı ve Dünya Sağlık Örgütü için yaşama hakkı anlamında her insan eşit mi? Biz hekimler olarak uluslararası tüm örgütleri ölümün karşısında yaşamı, kötülüğün karşısında iyiliği, yoksulluğun karşısında refahı, cehaletin karşısında eğitimi tüm insanlar için koşulsuz istemeye ve aktif tavır almaya davet ediyoruz." dedi.

DSÖ verilerine göre Gazze'de son 18 günde ölenlerin sayısının 2022 yılında hayatını kaybedenlerden daha fazla sayıya ulaştığını aktaran Göçer, bombardıman sonucunda ölenlerin sayısının da çok yüksek olduğunu aktardı.

Savaş sırasında günlük kullanılan tıbbi sarf malzemelerinin savaş öncesi aylık tüketime eş değer olduğunu belirten Göçer, "350 bin diyabet, kalp hastası, kanser ve benzeri bulaşıcı olmayan hastalık hastası var. Bin civarında diyaliz hastası var. 50 bin hamile kadın var. Günde ortalama 183 doğum gerçekleşiyor. 130 prematüre bebek hayatta kalabilmek için elektriğe ihtiyaç duyan kuvözlere bağlı durumda." diye konuştu.

"ÖLÜ BEBEKLER MAMA YEMEZLER"

İnsanlık dramının karşısında daha aktif olun diyerek Dünya Sağlık Örgütüne seslenen Göçer, "Gönderilen yardımların ihtiyaç sahibi bebeklere, yaşlılara, gebelere ve yaralılara ulaştırılmasının İsrail tarafından engellendiğini haykırın. Yardımlar geciktiğinde değerli kardeşlerim her gün siviller ölüyor, ilaçla dirilmeyecekler. Ölü bebekler mama yemezler. Bugün hekim olarak Filistin dostları platformuyla birlikte burada olmamızın sebebi, hekimlik mesleğine adım attığımız gün ettiğimiz Hipokrat yeminine olan sadakatimiz nedeniyledir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN