Sağlık sektöründe dev hamle: Uzman hekim sayısı iki katına çıkıyor! Bakan Koca resmen duyurdu

Sağlık sektöründe dev hamle: Uzman hekim sayısı iki katına çıkıyor! Bakan Koca resmen duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kamu hastanelerinde 51 bin uzman hekimimiz var. 4 yıl sonra 51 bin uzman hekim daha kadromuza katılacak" dedi. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimlerin yaşadığı zorlukları aşması için iradesiyle hep yanlarında olduklarını belirtti.

BEYAZ REFORM SÜRECEK

Kendileri için özel bir gün olan bu günün arka planında 'vatan' ve 'modernlik' kavramlarının bulunduğuna işaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Modernleşme sürecinde ülke olarak çeşitli sancılar yaşadık. Hekimlik alanı modernleşmesini en hızlı tamamlayan alanlar arasındaydı. Bu durumu, bugünün kıvanç verici gerçeğiyle bir arada düşünmeliyiz. Tıp bilimi ve hekimlikte bugün dünya ölçeğinde bir yetkinliğimiz var. Hocalarımızı, hekimlerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, hekimin hastaya şifa, devletine gurur veren kişi olduğunu dile getirdi. Toplum ve insan için böylesine kıymetli, kıymetinden ötürü hakkıyla ayrıcalıklı bir mesleğin mensuplarına karşı devletin de değerbilir olacağına vurgu yapan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesi ve mutlak destekleriyle gerçekleşen 'Beyaz Reform'un tamamen bu yaklaşımın sonucu olduğunun altını çizdi.

KAÇ DOKTOR ÖZEL HASTANEDEN DEVLET HASTANESİNE DÖNDÜ?

OdaTV'de yer alan habere göre, Bakan Koca, bu yıl bayramı pek çok sorunu çözmüş olarak kutladıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Pek çok sorun çözülmekle kalmadı, soruna dönüş yolu da kapandı. Malpraktis davalarına karşı, dünyada bir örneği olmayacak şekilde hekim, yasanın güvencesi altındadır. İradeleri için Cumhurbaşkanı'mıza teşekkür ediyorum. Sağlıkta şiddete karşı alınan yasal, kati önlemler ve diğer çözüm bileşenleri için Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ayrıca teşekkür ediyorum.

Sağlıkta şiddeti terörle eş tutarak, en yüksek hassasiyeti gösterdiler. Özlük haklarında önemli iyileştirmeler yapıldı. Birçok sebebe bağlı olan yurt dışına gidişler artık çok az. Öte yandan, 10 binin üzerinde hekim Beyaz Reform ile özel sektörden kamuya döndü."

UZMAN HEKİM KADROSU İKİ KATINA ÇIKACAK

Öte yandan Bakan Koca, "Şu an uzman hekim sayımız Sağlık Bakanlığı hastanelerimizde 51 bin. Yapılan düzenleme sonucunda 4 yıl sonra 51 bin uzman hekim daha kadromuza katılacak. Uzman hekim sayısı 2 katına çıkacak. 4 yıl sonra geleceğimiz nokta, ülkemizin gelecek 30 yıllık uzman hekim ihtiyacını karşılayacak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN