Sakarya'nın tamamı, Samsun'un güney ilçeleri, Urfa'nın bir kısmı... Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı

Sakarya'nın tamamı, Samsun'un güney ilçeleri, Urfa'nın bir kısmı... Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı

Türkiye depremlerle boğuşmaya devam ediyor. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11 ilimiz büyük yıkım yaşarken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan depremler sonrası vatandaşlar 'Başka hangi bölgelerde deprem bekleniyor?' sorusunu araştırmaya başladı. Deprem kahini Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan o iller için korkutan uyarı geldi. Sakarya'nın tamamı, Samsun'un güney ilçeleri, Urfa'nın bir kısmı... Taş üstünde taş kalmayacak!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11 ilimiz adeta yerle bir oldu. Asrın felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken gözler deprem uzmanlarının uyarılarına çevrilmiş durumda. Deprem tahminleriyle sık sık gündeme gelen deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı geldi. Sosyal medya hesabından deprem beklediği bölgeleri duyuran Ercan, o illerde yaşayan vatandaşlarımızı uyardı. Peki Türkiye'nin hangi illerinde deprem bekleniyor? Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte Ahmet Ercan'ın deprem beklediği o iller ve korkutan uyarıları...

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrasında vatandaşlarda tedirgin bekleyiş başladı. Geçtiğimiz günlerde Malatya'da meydana gelen depremler hereksin yüreğini ağzına getirirken Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan uyarı geldi.

DEPREM UZMANINDAN KORKUTAN UYARI: BU İLLER BEŞİK GİBİ SALLANACAK

Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem riski olan illeri açıklamaya devam ediyor. Ercan, Sakarya ve Urfa'da meydana gelebilecek depremlere karşı uyardı. Bu illerde yaşayan vatandaşlar hemen önlem alın.

hjjhhj-2023-10-24t165227-573.jpg

SAKARYA'NIN TAMAMI SAMSUN VE URFA'NIN...

Sosyal medya hesabından illerin deprem potansiyelleriyle ilgili paylaşımda bulunan Ercan, Sakarya'nın tamamı, Samsun'un güney ilçeleri, Urfa'nın bir kısmında büyük depremler beklediğini belirterek şunları söyledi:

"Şanlıurfa M6.4. Samsun deprem güvenli ildir ancak güneydeki ilçeleri Havza, Ladik M7.2 KAK sarsıntılarından etkilenir. Sinop güvenli ildir. Urfa göreceli iyidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN