Sakın cam sileyim araba yıkayım demeyin! Türkiye'nin her yeri kıpkırmızı olacak, bu kez felaket Afrika'dan geliyor

Sakın cam sileyim araba yıkayım demeyin! Türkiye'nin her yeri kıpkırmızı olacak, bu kez felaket Afrika'dan geliyor

Son dakika haberi... Eylül ayı itibariyle etkisini gösteren yerel yağışlar sel felaketini tetiklemeye devam ediyor. Yeni hafta ile birlikte sıcaklıklar hızla artmaya başladı. Vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Hangi bölgelerde yağışlar var?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Afrika ve Suudi Arabistan üzerinden geliyor! Türkiye'nin her yeri kıpkırmızı olacak. Uzmanlar uyardı, yarından sonra çöl fırtınası geliyor. Sakın dışarı çıkmayın!

Eylül ayı itibariyle görülen yerel yağışlar tüm yurtta devam ediyor. Yağışlar sel felaketlerini tetiklerken vatandaşlar 'Hangi bölgelerde yağışlar var? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Bu sefer yağış değil çöl sıcaklıkları geliyor! Afrika ve Suudi Arabistan üzerinden gelecek ve tüm Türkiye'yi vuracak. Uzmanlar uyardı, yarından sonra sakın dışarı çıkmayın! Çöl tozu İstanbul başta olmak üzere o bölgeleri vuracak. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ağrı, Kars, Ardahan çevreleri, Van’ın güney kesimleri ile bu akşam saatlerinde Sivas, Kahramanmaraş, Kayseri’nin doğusu, Osmaniye’nin doğusu, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa çevreleri ve Gaziantep’in doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

hgghhg-49.jpg

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklığın cuma gününden itibaren artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü ise yurdun batı ve güney kısımlarında kavurucu sıcaklar etkisini hissettirecek.

RÜZGAR

Rüzgar genellikle kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile yurdun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

UZMAN İSİM UYARDI: TÜRKİYE'NİN HER YERİ KIPKIRMIZI OLACAK!

Afrika ve Suudi Arabistan'dan çöl fırtınasının Türkiye'ye doğru geldiğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, çöl tozunun ilk oralar Hakkâri, Şırnak, Ağrı, Mardin ve Van’da görüleceğini kaydetti. Demirhan uyarılarında şunları söyledi:

"Perşembeden sonra iç bölgeler ve Akdeniz’de toz konsantrasyonun artmasını bekliyoruz. Cuma günü toz yoğunluğu daha da artacak. Asıl yoğunluk Güneydoğu Anadolu’da olsa da pazar günü itibariyle Marmara ve Ege’de de hafif şiddette toz taşınımı bekleniyor. Pazartesi günü İstanbul’a geliyor. Tehlikeli boyutta değil. Bu süreçte Güneydoğu Anadolu bölgesinde mutlaka maskeyle dışarı çıkılmalı. Mecbur kalmadıkça yaşlıların ve çocukların da dışarı çıkmamaları ama çıkıyorlarsa da maskeyle dışarı çıkması önemli."

gfgfgf-2023-09-21t110731-815.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

21 EYLÜL 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h1-001.png
22 EYLÜL 2023 CUMA GÜNÜ

h2-001.png
23 EYLÜL 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h3-001.png
24 EYLÜL 2023 PAZAR GÜNÜ

h4-001.png
25 EYLÜL 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h5-001.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN