Şamil Tayyar beddua ederek, deprem konutu hakkından feragat etti

Şamil Tayyar beddua ederek, deprem konutu hakkından feragat etti

AK Partili Şamil Tayyar, kendisine çıkan deprem konutuyla ilgili gelen tepkiler üzerinde bu hakkından feragat ettiğini açıkladı. Tayyar, yaptığı açıklamada beddua ederek, "Dilerim konteynerde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin ahı da ömür boyu istismarcıların peşini bırakmaz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden Gaziantep'te, yaşanan depremler sonrasında binlerce vatandaşın konteyner kentlerde yaşam mücadelesi verdiği bir dönemde, yapılan konut kura çekilişinde eski AK Partili vekil Şamil Tayyar'a deprem konutu çıkması kamuoyunda geniş yankı buldu. Tayyar, konutun kendisine çıktığını doğrulayarak, "Hak sahibi olarak başvurduk, 85 metrekare 2+1 ev çıktı. Kardeşim oturacak" ifadelerini kullandı.

'SİYASİ İSTİSMARA DÖNÜŞTÜ'

Bu durum kamuoyunda büyük tepki topladı ve Tayyar'ın aldığı konut, siyasi istismar tartışmalarına yol açtı. Tepkilerin büyümesi üzerine Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla ev hakkından feragat ettiğini duyurdu. Tayyar açıklamasında, "Maalesef, kuradan çıkan ve bedeli mukabili satılacak 85 metrekarelik kasaba evi, bir siyasi istismara dönüştü. Haksız da olsa bu istismarın, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin gayretine gölge düşürmesini, bize gönül veren tek bir dostumuzun bile yüreğinde şüphe oluşmasını istemem. Bu sebeple hak sahipliğinden feragat ettim. Dilerim, konteynerde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin ahı da ömür boyu istismarcıların peşini bırakmaz." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN