Seçim anketinde büyük sürpriz! İlk turda kimse bunu beklemiyordu: 14 Mayıs'a günler kala görülmemiş fark

Seçim anketinde büyük sürpriz! İlk turda kimse bunu beklemiyordu: 14 Mayıs'a günler kala görülmemiş fark

Türkiye adım adım seçime doğru giderken gözler anket sonuçlarına çevrilmiş durumda. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın adayları belli olurken seçim çalışmaları başladı bile. Bu süreçte paylaşılan anket sonuçları büyük öneme sahip olurken ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki tarafından çok kritik açıklamalar yapıldı. Seçim anketlerinde büyük sürpriz! İlk turda kimse bunu beklemiyordu. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu farkını ortaya çıkardı. İşte detaylar haberimizde...

14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala anket sonuçları merak konusu oldu. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında oy yarışı sürerken gözler anket sonuçlarına çevrilmiş durumda. ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki, anket sonuçlarını yorumladı ve büyük sürprizi açıkladı. İlk turda kimse bunu beklemiyordu! 14 Mayıs'a sayılı günler kala görülmemiş fark. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu sahaya iner inmez etkisini gösterdi.

jjhhj-4.jpg

SEÇİM ANKETLERİNDE BÜYÜK SÜRPRİZ

Türkiye adım adım seçimlere doğru gidiyor. 14 Mayıs'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine 17 gün kalmış durumda. Gözler anket sonuçlarına çevrilmişken ORC Araştırma Başkanı Pösteki tarafından önemli açıklamalar peş peşe geldi. Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce ile ilgili önemli veriler paylaşan Pösteki, büyük sürprizi paylaştı. İnce’nin oylarındaki değişime dikkat çeken Pösteki seçimin yaklaştıkça oy oranının arttığını belirtti.

hgghhggh-11.jpg

Seçime doğru gidilirken seçmenlerin güçlü adaylara doğru yöneldiğinin altını çizen Pösteki, "Ama İmamoğlu ve Yavaş gibi diğer isimlerin sahaya çıkmasıyla insanların fikirleri değişmeye başladı. İnce ve Memleket Partisi’nin oylarının düşüşe geçtiğini gözlemledik." diye konuştu.

hjjhjhhj-12.jpg

İLK TURDA KİMSE BUNU BEKLEMİYORDU!

Seçimlerin ilk turda sonuçlanacağını belirten ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki, şunları söyledi:

"Muharrem İnce’nin oy oranının yüzde 3,5-4’lere kadar düşeceğini ve Memleket Partisi’nin oy oranının seçimlerde yüzde 2 bandında olacağını düşünüyorum. Kemal Bey’in ilk turda seçimi kazanacağını şu an elimizdeki verilerle okuyabiliyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN