Seçim kutlamasında İYİ Parti üyesi öldürüldü

Seçim kutlamasında İYİ Parti üyesi öldürüldü

Ordu’da seçim sonuçlarının ardından sokağa çıkan AK Parti konvoyundan bir kişi, tartıştığı vatandaşı bıçaklayarak öldürdü. Ölen şahsın CHP üyesi olarak açıklandığı, daha sonra İYİ Parti üyesi olduğu öğrenildi. Demokrat Partili Cemal Enginyurt ise "Yazıklar olsun! Bu kadar kin, nefret dilinin sonu buydu!" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin bugün yapılan ikinci tur oylamasının resmi olmayan sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan'ın yarışta öne geçmesinin hemen ardından AK Partili seçmenler sokaklara akın etti. Konvoylar kurup caddelerde korna çalarak, kutlama yapıldı. Bazı illerde havai fişekler atılırken bazı yerlerde silah sesleri duyuldu. Ordu'daki kutlamalarda ise kan döküldü.

'AK PARTİ KONVOYUNDAN İNİP ÖLDÜRDÜ'

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; kentin Gülyalı ilçesinde tur atan AK Parti konvoyundan bir kişi ile Erhan Kurt isimli vatandaş arasında tartışma çıktı. Henüz tespit edilemeyen bir neden dolayı çıkan tartışma sırasında konvoydaki araçtan inen bir kişi Erhan Kurt'u 3 yerinden bıçakladı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kurt hayatını kaybetti. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Konvoydan sokaktaki vatandaşlara laf atanlar olmuş. Bu sırada araçtan bir kişi CHP seçmeni olan Erhan Kurt kardeşimizi üç yerinden bıçaklamış. Hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Çok üzgünüz” dedi.

cemal-enginyurt-milletvekili-secildi-mi-cemal-15934307-4157-amp.jpgDemokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt

DP'Lİ ENGİNYURT: BU KADAR NEFRET DİLİNİN SONU BUYDU!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ise, “Yazıklar olsun! Bu kadar kin, nefret dilinin sonu buydu! AKP’liler Ordu Gülyalı'da kutlamada CHP üyesi Erhan Kurt kardeşimizi katlettiler. Mutlu musunuz ey yönetenler kin ve nefret diliniz sonuç buldu. Yazıklar olsun! Başımız sağ olsun Ordu'm. Mekanın cennet olsun kardeşim” ifadelerini kullandı.

Enginyurt, paylaştığı videoda da "Her gün kin ve nefret kustun ve nihayet kin ve nefret dilin Ordu Gülyalı’da bir delikanlının canına sebep oldu. CHP üyesi bir delikanlı Emrah Kurt seçin bu pis dilin yüzünden bu akşam AKP’li çeteler tarafından şehit edildi. Rahat mısın, huzurlu musun, nasıl uyuyacaksın Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

CHP üyesi olarak açıklanan Erhan Kurt'un İYİ Parti üyesi olduğu öğrenildi.

ATAŞ: CİNAYETİN FAİLLERİNİN EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASI İÇİN SONUNA KADAR TAKİPÇİ OLACAĞIZ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Adayı Dursun Ataş, cinayetin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu vahşi cinayetin faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması için sonuna kadar takipçi olacağız." dedi.

Ataş'ın açıklaması şu şekilde:

"Ordu Gülyalı'da ilçe başkanlığımızın önünde bıçaklanarak katledilen İYİ Parti üyesi Erhan Kurt kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve metanet diliyorum. Başımız sağ olsun. Bu vahşi cinayetin faillerinin en ağır şekilde cezalandırılması için sonuna kadar takipçi olacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN