Seçim sürecinde 700'e yükselmişti: Türkiye'nin risk primi Mehmet Şimşek ile birlikte 500'e düştü

Seçim sürecinde 700'e yükselmişti:  Türkiye'nin risk primi Mehmet Şimşek ile birlikte 500'e düştü

14 Mayıs cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından 700 baz puanı geçen Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren ve risk primi olarak adlandırılan 5 yıllık kredi temerrüt takası (CDS), belirsizliğin kalkması ve Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasıyla 12 Mayıs’tan sonra ilk kez 500 baz puanın altına geriledi.

Türkiye ilk kez ikinci tura giderek cumhurbaşkanını seçti. Seçim süreci ve sonraki belirsizliklerle birlikte Türkiye'nin risk primi CDS, 700 puanı görmüştü. Ancak Mehmet Şimşek ve bakanların atanmasıyla piyasalar olumlu tepki vererek düşüş gösterdi.

Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren ve risk primi olarak adlandırılan 5 yıllık kredi temerrüt takası (CDS), yeni bakanların atanması ve Mehmet Şimşek'in ekonominin patronu olmasıyla Türkiye'nin 12 Mayıs'tan sonra ilk kez 500 baz puanın altına geriledi.

700 PUANI GÖRMÜŞTÜ

CDS, cuma günü en son işlemlerde 552 baz puanda bulunuyordu. CDS, seçimleri AK Parti ve Erdoğan'ın önde bitirmesinin ardından 700 puanın üzerini görmüştü.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek'in Ortodoks ekonomi politikalarına döneceği beklentisiyle, Türkiye'nin risk primi geriledi.

PİYASALAR MEHMET ŞİMŞEK’İ OLUMLU KARŞILADI

Analistler, yeni ekonomi yönetiminin verdiği mesajların piyasalarda olumlu karşılandığını, atılacak adımların yatırımcıların odağına yerleştiğini ifade etti.

Yeni ekonomi yönetiminin özellikle enflasyonla mücadeleye vurgu yapmasının önemine dikkati çeken analistler, son dönemde gerileyen enflasyonla daha güçlü mücadele edilmesi sinyali verilmesinin finansal istikrarı desteklemesinin beklendiğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN