Seçimler için flaş karar! O kişilerin ismi sansürlenecek: YSK kararını duyurdu!

Seçimler için flaş karar! O kişilerin ismi sansürlenecek: YSK kararını duyurdu!

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala gözler Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı adayları belli olurken YSK'dan seçimler için flaş bir karar alındı. O kişilerin ismi sansürlenecek! YSK son dakika olarak duyurdu. İşte YSK'nın aldığı kritik karar ve seçimlerle ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri...

Tüm Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmış durumda. Kulislerden peş peşe bilgiler gelirken gözler Yüksek Seçim Kurulu'na (YKS) çevrilmiş durumda. Kritik sürece doğru giderken YSK'dan seçimler için flaş bir karar alındı. O kişilerin ismi sansürlenecek. YSK son dakika olarak duyurdu.

hghghghgh-4.jpg

SEÇİMLER ÖNCESİ KRİTİK SORU

Seçimlere doğru gidilirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından YSK'ya bir yazı gönderilerek özel bir soru soruldu. Sorulan soruda hakkında gizlilik kararı olmayan ve ikâmet adresinden farklı bir ildeki konukevinde kalan kadınlar, hakkında gizlilik kararı bulunan ve yerleşim yeri adresi olarak görünen ŞÖNİM’den farklı bir ildeki konukevinde kalan kadınlar ile konukevi dışında başka bir adreste kalan kadınların, bulundukları ilçelerde oy kullanmasının sağlanıp sağlanamayacağı soruldu.

hjjhhjhj-16.jpg

YSK'DAN FLAŞ KARAR! İSİMLERİ SANSÜRLENECEK

Gelen soru üzerine harekete geçen YSK, koruma kararı bulunan seçmenin durumu hakkında bir karar verdi.

hjhjjhjh-5.jpg

Verilen yanıtta YSK, koruma kararı bulunan seçmenin durumunu ilçe seçim kurulu başkanlığına bildirmesi ve ilçe seçim kurulu başkanlığınca uygun görülmesi halinde sandık çevresine asılacak sandık seçmen listesinde; adının ve soyadının ilk harflerine yer verilmesine, adres bilgilerinin, ana ve baba adının, doğum tarihi ve doğum yeri bilgilerinin tamamının, T.C. kimlik numarasının ortasında yer alan beş karakterin “*” işareti ile gizlenmesine karar karar verdiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN